10 Mart 2021 Çarşamba

Çıtır Simit Tarifi

 

Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • Yaklaşık 4, 5-5 su bardağı un

Dışı için

  • 3 yemek kaşığı pekmez
  • 1,5 çay bardağı su
  • Kavrulmuş susam

    Çıtır Simit Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak bir cezvede süt su ve şeker hafif ılıtılır, bir paket maya eklenir 5 dakika kadar beklenir.
  • Yoğurma kabına 3 su bardağı un koyulur üzerine tuz ekilir ve ortası açılır, sıvı malzemeler eklenir.
  • Bekleyen mayada eklendikten sonra yavaş yavaş un ilavesi yapılarak yoğurulur. (cıvık bir hamur olmaması gerekiyor eli bıraktığı noktada un ilavesi yapılmaz. )
  • Bu şekilde bir 5 dakika daha yoğurulduktan sonra mayalanmaya bırakılır.
  • Üzerini poşet ile örtüp buzdolabına kaldırabilirsiniz.
  • Yoğurduktan sonra bir saat mayalanmaya bırakılır daha sonra diğer işlemlere devam edilir.
  • Bu ölçüler ile ben 10 adet simit elde ettim.
  • Kabaran hamurun havası alınır, 10 adet beze alınır, her beze tekrar ikiye bölünür ve elimizle incelterek uzatılır.
  • Her iki hamur parçası birbirine çapraz gelecek şekilde dolanır. Simit şekli verilir.
  • Geniş bir tabağa pekmez ile su koyulur karıştırılır.
  • Simit hamuru önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama iyice bulanır tepsiye alınır.
  • 10 dakika kadar tepsi mayası verdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Not, bir borcama su doldurulur, fırına koyulur.Piştikten sonra üzeri örtülmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder