Çıtır Simit Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- Yaklaşık 4, 5-5 su bardağı un
Dışı için
- 3 yemek kaşığı pekmez
- 1,5 çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Çıtır Simit Tarifi Yapılışı
- İlk olarak bir cezvede süt su ve şeker hafif ılıtılır, bir paket maya eklenir 5 dakika kadar beklenir.
- Yoğurma kabına 3 su bardağı un koyulur üzerine tuz ekilir ve ortası açılır, sıvı malzemeler eklenir.
- Bekleyen mayada eklendikten sonra yavaş yavaş un ilavesi yapılarak yoğurulur. (cıvık bir hamur olmaması gerekiyor eli bıraktığı noktada un ilavesi yapılmaz. )
- Bu şekilde bir 5 dakika daha yoğurulduktan sonra mayalanmaya bırakılır.
- Üzerini poşet ile örtüp buzdolabına kaldırabilirsiniz.
- Yoğurduktan sonra bir saat mayalanmaya bırakılır daha sonra diğer işlemlere devam edilir.
- Bu ölçüler ile ben 10 adet simit elde ettim.
- Kabaran hamurun havası alınır, 10 adet beze alınır, her beze tekrar ikiye bölünür ve elimizle incelterek uzatılır.
- Her iki hamur parçası birbirine çapraz gelecek şekilde dolanır. Simit şekli verilir.
- Geniş bir tabağa pekmez ile su koyulur karıştırılır.
- Simit hamuru önce pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama iyice bulanır tepsiye alınır.
- 10 dakika kadar tepsi mayası verdikten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.Not, bir borcama su doldurulur, fırına koyulur.Piştikten sonra üzeri örtülmez.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder