10 Mart 2021 Çarşamba

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi

 

Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kakaolu bisküvi

Muhallebisi için;

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

    Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine irmik, şeker  ve sütü alarak tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  • Ardından tenceremizi ocağa alalım, karıştırarak muhallebimiz göz göz olup koyulaşana kadar pişirelim. Burada ocağınızı yüksek ateşte açmamaya ve sürekli karıştırmaya dikkat edelim.
  • Muhallebimiz koyulaştıktan sonra vanilyamızı da ekleyelim ve güzelce karıştırarak ocaktan alalım.
  • Daha sonra kullanacağımız borcamı su ile ıslatalım ve muhallebimizin 3te 1’ini kabımıza boşaltarak yayalım. Benim kullandığım kare borcamın ölçüsü 22*22 cm.
  • Muhallebimizin üzerine kakaolu bisküvimizden bir sıra dizelim, kalan muhallebimizin yarısını da bisküvilerimizin üzerine dökerek yayalım.
  • Bir sıra  daha kakaolu bisküvilerimizden dizelim ve kalan muhallebimizi de boşaltarak yayalım ve üzerini düzeltelim.
  • Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
  • Tatlımız dinlendikten sonra buzdolabından alalım ve üzerine rondodan geçirdiğimiz kakaolu bisküviden serpelim. Dilerseniz siz pastanızın üzerini bisküvi yerine hindistan cevizi ile de kapatabilirsiniz.
  • Tatlımızın dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder