Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kakaolu bisküvi
Muhallebisi için;
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Bisküvili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tatlımızın muhallebisini hazırlayalım. Bunun için uygun bir tencere içerisine irmik, şeker ve sütü alarak tel çırpıcı ile pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
- Ardından tenceremizi ocağa alalım, karıştırarak muhallebimiz göz göz olup koyulaşana kadar pişirelim. Burada ocağınızı yüksek ateşte açmamaya ve sürekli karıştırmaya dikkat edelim.
- Muhallebimiz koyulaştıktan sonra vanilyamızı da ekleyelim ve güzelce karıştırarak ocaktan alalım.
- Daha sonra kullanacağımız borcamı su ile ıslatalım ve muhallebimizin 3te 1’ini kabımıza boşaltarak yayalım. Benim kullandığım kare borcamın ölçüsü 22*22 cm.
- Muhallebimizin üzerine kakaolu bisküvimizden bir sıra dizelim, kalan muhallebimizin yarısını da bisküvilerimizin üzerine dökerek yayalım.
- Bir sıra daha kakaolu bisküvilerimizden dizelim ve kalan muhallebimizi de boşaltarak yayalım ve üzerini düzeltelim.
- Tatlımız soğuduktan sonra buzdolabında en az 2-3 saat kadar dinlenmeye bırakalım.
- Tatlımız dinlendikten sonra buzdolabından alalım ve üzerine rondodan geçirdiğimiz kakaolu bisküviden serpelim. Dilerseniz siz pastanızın üzerini bisküvi yerine hindistan cevizi ile de kapatabilirsiniz.
- Tatlımızın dilimleyelim ve dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder