1 Mart 2021 Pazartesi

Damla Mantı Tarifi

 

Damla Mantı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yaklaşık 3 su bardağı un

İç harcı için;

  • 200 gram kıyma
  • 1 adet renden elenip suyu sıkılmış soğan
  • Karabiber
  • Tuz

    Damla Mantı Tarifi Yapılışı

  • Un tuz su ve yumurta ile ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendirelim.
  • İç harcı için kıyma soğan ve baharatları karıştıralım.
  • Hamuru iki parçaya ayıralım, açabildiğimiz kadar açalım.
  • Küçük yuvarlak kapakla yuvarlak şekiller oluşturalım.
  • Ortasına kıymalı harç kenarlarını birleştirerek ay şekli oluşturalım.
  • Kenarlardan kıvırıp resimdeki şekli oluşturalım.
  • Kaynamış suda kıymalar pişene kadar haşlayalım.
  • Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edelim🌿🌿

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder