Damla Mantı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı su
- 1 yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- Yaklaşık 3 su bardağı un
İç harcı için;
- 200 gram kıyma
- 1 adet renden elenip suyu sıkılmış soğan
- Karabiber
- Tuz
Damla Mantı Tarifi Yapılışı
- Un tuz su ve yumurta ile ele yapışmayan bir hamur yoğuralım 15 dakika dinlendirelim.
- İç harcı için kıyma soğan ve baharatları karıştıralım.
- Hamuru iki parçaya ayıralım, açabildiğimiz kadar açalım.
- Küçük yuvarlak kapakla yuvarlak şekiller oluşturalım.
- Ortasına kıymalı harç kenarlarını birleştirerek ay şekli oluşturalım.
- Kenarlardan kıvırıp resimdeki şekli oluşturalım.
- Kaynamış suda kıymalar pişene kadar haşlayalım.
Sarımsaklı yoğurt ve tereyağı ile servis edelim🌿🌿
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder