Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) İçin Malzemeler
Kakaolu muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 3 parmak fazla un
- 1 su bardağı toz şeker
- 3, 5 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Tepsinin tabanı için;
- 2 paket hindistan cevizi (Toplam 100 gr)
Arası için ;
- 1 poşet sade krem şanti
- 1 su bardağı süt
Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) Yapılışı
- Öncelikle tepsinin tabanına hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpelim ve geri kalan malzemelerimizi hazırlayana kadar dolabın buzluk bölümünde bekletelim.
- Ardından kakaolu muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç malzemeleri ekleyip,koyulaşıncaya kadar pişirelim.
- Ocaktan aldıktan sonra yağımızı ve vanilyayı ekleyip,tekrar eriyene kadar karıştıralım.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tepsimize hindistan cevizinin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim ve beklemeden spatula yardımı ile düzleyelim .
- Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirelim.
- Krem şantimizi çırpalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım .
- Tamamen soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi yayalım ve tekrar spatula ile düzleyelim.
- 10-15 dakika da bu şekilde dinlendirip,ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim ve ortasından da keselim .
- Daha sonra bıçak veya spatula yardımı ile ucundan kaldırıp,rulo şeklinde saralım .
- Dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz.
- Dolapta dinlendirince daha lezzetli oluyor . :) Afiyet olsun ♥
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder