1 Mart 2021 Pazartesi

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok)

 

Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) İçin Malzemeler

Kakaolu muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 3 parmak fazla un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tepsinin tabanı için;

  • 2 paket hindistan cevizi (Toplam 100 gr)

Arası için ;

  • 1 poşet sade krem şanti
  • 1 su bardağı süt

    Saray Sarması Tarifi (Kırılma,Çatlama Yok) Yapılışı

  • Öncelikle tepsinin tabanına hindistan cevizini her yerine gelecek şekilde serpelim ve geri kalan malzemelerimizi hazırlayana kadar dolabın buzluk bölümünde bekletelim.
  • Ardından kakaolu muhallebisi için tereyağ ve vanilya hariç malzemeleri ekleyip,koyulaşıncaya kadar pişirelim.
  • Ocaktan aldıktan sonra yağımızı ve vanilyayı ekleyip,tekrar eriyene kadar karıştıralım.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra tepsimize hindistan cevizinin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim ve beklemeden spatula yardımı ile düzleyelim .
  • Soğuması için oda sıcaklığında dinlendirelim.
  • Krem şantimizi çırpalım ve dolapta dinlenmeye bırakalım .
  • Tamamen soğuyan muhallebimizin üzerine krem şantimizi yayalım ve tekrar spatula ile düzleyelim.
  • 10-15 dakika da bu şekilde dinlendirip,ne çok ince ne çok kalın olmayacak şekilde dilimleyelim ve ortasından da keselim .
  • Daha sonra bıçak veya spatula yardımı ile ucundan kaldırıp,rulo şeklinde saralım .
  • Dilediğiniz gibi süsleyip,servis edebilirsiniz.
  • Dolapta dinlendirince daha lezzetli oluyor . :) Afiyet olsun ♥

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder