Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı mısır unu
- 1,5 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 dolu çay kaşığı tuz
Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi Yapılışı
- Mısır unu teflon tavaya alınır ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte başından ayrılmadan sürekli karıştırılarak yaklaşık 3-4 dakika kavrulur.
- Üzerine su ve tuz eklenir.
- Karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
- Pişen yağlaçımızı servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
- Bir kaşık yardımıyla kahvaltılığımıza çentikler atıyoruz.
- Bu işlemide kaşığımızı yan tutup yağlaçımıza tabağın tabanına dokundurup çekerek elde ediyoruz.
- Bu işlem önemli orda oluşan boşluklara aralıklara tereyağı dolucak çünkü.
- Tereyağını yakıp tabağımızın her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
Not: mısır unu yeteri kadar kavrulmazsa tadı acı olur. Bu tarif tereyağıyla yapılmalıdır, margarin aynı lezzeti vermez.
Aşınız sofranızdan eksilmesin, taşsın taşsın dökülmesin, yiyenlere şifa olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder