9 Mart 2021 Salı

Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi

 

Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1,5 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 dolu çay kaşığı tuz

    Değişik Tarif Arayanlara Az Malzemeli Pratik Yöresel Bir Kahvaltılık Yağlaç (Sivas Yöresi) Tarifi Yapılışı

  • Mısır unu teflon tavaya alınır ve kokusu çıkana kadar kısık ateşte başından ayrılmadan sürekli karıştırılarak yaklaşık 3-4 dakika kavrulur.
  • Üzerine su ve tuz eklenir.
  • Karıştırılarak suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Pişen yağlaçımızı servis edeceğimiz tabağa alıyoruz.
  • Bir kaşık yardımıyla kahvaltılığımıza çentikler atıyoruz.
  • Bu işlemide kaşığımızı yan tutup yağlaçımıza tabağın tabanına dokundurup çekerek elde ediyoruz.
  • Bu işlem önemli orda oluşan boşluklara aralıklara tereyağı dolucak çünkü.
  • Tereyağını yakıp tabağımızın her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
  • Not: mısır unu yeteri kadar kavrulmazsa tadı acı olur. Bu tarif tereyağıyla yapılmalıdır, margarin aynı lezzeti vermez.

    Aşınız sofranızdan eksilmesin, taşsın taşsın dökülmesin, yiyenlere şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder