Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
- 1 patlıcan
- 2 orta boy patates
- Sıvıyağ
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 domates
- 4 parça domates kurusu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- 4-5 diş sarımsak
Üzeri için:
- Yoğurt
- 1 kaşık zeytinyağ
- 1 çay kaşığı salça
- Toz kırmızı biber
Şakşuka Tarifi Yapılışı
- Patlıcanı ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
- Patlıcanları tuzlu suda bekletin.
- Patatesleri az sıvı yağda bir tavada kızartın.
- Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
- Ardından yıkanmış patlıcanları kızartın ve patateslerin yanına alın.
- Temiz bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve salçayı kavurun.
- Kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
- Domates kurusunu da ekleyip domatesin suyunu çekmesini bekleyin.
- Sarımsağını da ekleyip sosun üzerine patates ve patlıcanı ekleyin.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
- Üzerine yoğurt dökün.
- Isınmış zeytinyağında salça ve kırmızı biberi kavurup yoğurt üzerine dökün.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder