9 Mart 2021 Salı

Şakşuka Tarifi

 

Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 patlıcan
  • 2 orta boy patates
  • Sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 domates
  • 4 parça domates kurusu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4-5 diş sarımsak

Üzeri için:

  • Yoğurt
  • 1 kaşık zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı salça
  • Toz kırmızı biber

    Şakşuka Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanı ve patatesi soyup küp küp doğrayın.
  • Patlıcanları tuzlu suda bekletin.
  • Patatesleri az sıvı yağda bir tavada kızartın.
  • Yağını çekmesi için kağıt havlu üzerine alın.
  • Ardından yıkanmış patlıcanları kızartın ve patateslerin yanına alın.
  • Temiz bir tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağ ve salçayı kavurun.
  • Kabukları soyulmuş küçük doğranmış domatesleri ekleyin.
  • Domates kurusunu da ekleyip domatesin suyunu çekmesini bekleyin.
  • Sarımsağını da ekleyip sosun üzerine patates ve patlıcanı ekleyin.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alın.
  • Üzerine yoğurt dökün.
  • Isınmış zeytinyağında salça ve kırmızı biberi kavurup yoğurt üzerine dökün.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder