Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Dışı:
- 4 çay bardağı ince bulgur
- 3 çay bardağı kaynar su
- 2 su bardağı un
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 10-12 yemek kaşığı kıyma
İçi:
- 6 adet büyük patates
- 2 adet büyük kuru soğan
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Sos:
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- 2 yemek salça
- 2 kepçe köftenin haşlanan suyu
Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi Yapılışı
- Patatesler soyulup haşlanır.
- Diğer tarafta küçük doğranan soğanlar tavada yağda kavrulur.
- Baharat ve salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir.
- Haşlanıp suyu süzülen patatesler çatal yardımı ile ezilerek tavadaki karışıma eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
- Kaynar su ince bulgura eklenerek 3-4 dakika kapağı kapalı bir şekilde bekletilir.
- Suyunu çeken ve yumuşayan bulgura diğer bütün malzemeler eklenerek yaklaşık 4-5 dakika yoğrulur.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak su yardımı ile oyulur ve içine 2 tatlı kaşığı patates ezmesi konarak su yardımı ile kapatılır.
- Hazır olan köfteler yağlı ve tuzlu suda yaklaşık 5-6 dakika haşlanır.
- Haşlanan bütün köfteler kağıt serili fırın tepsisine döşenir.
- Üzerine hazırlanan sos dökülür.
- 250 dereceli fırında, 10-15 dakika kızartılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder