19 Mart 2021 Cuma

Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi

 

Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Dışı:

  • 4 çay bardağı ince bulgur
  • 3 çay bardağı kaynar su
  • 2 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 10-12 yemek kaşığı kıyma

İçi:

  • 6 adet büyük patates
  • 2 adet büyük kuru soğan
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Sos:

  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2 yemek salça
  • 2 kepçe köftenin haşlanan suyu

    Dışı Kıymalı İçi Patatesli İçli Köfte Tarifi Yapılışı

  • Patatesler soyulup haşlanır.
  • Diğer tarafta küçük doğranan soğanlar tavada yağda kavrulur.
  • Baharat ve salçası eklenerek kavrulmaya devam edilir.
  • Haşlanıp suyu süzülen patatesler çatal yardımı ile ezilerek tavadaki karışıma eklenerek karıştırılır ve ocaktan alınır.
  • Kaynar su ince bulgura eklenerek 3-4 dakika kapağı kapalı bir şekilde bekletilir.
  • Suyunu çeken ve yumuşayan bulgura diğer bütün malzemeler eklenerek yaklaşık 4-5 dakika yoğrulur.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak su yardımı ile oyulur ve içine 2 tatlı kaşığı patates ezmesi konarak su yardımı ile kapatılır.
  • Hazır olan köfteler yağlı ve tuzlu suda yaklaşık 5-6 dakika haşlanır.
  • Haşlanan bütün köfteler kağıt serili fırın tepsisine döşenir.
  • Üzerine hazırlanan sos dökülür.
  • 250 dereceli fırında, 10-15 dakika kızartılır.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder