El Açması Börek (Ispanaklı Mantarlı) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
Arası için;
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 100 gram kadar tereyağı
İç harcı için;
- 1 bağ ıspanak
- 1 paket mantar
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Bir tutam şeker
El Açması Börek (Ispanaklı Mantarlı) Tarifi Yapılışı
- Tereyağı ve zeytinyağında küçük doğranmış mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
- İnce doğranmış ıspanaklar eklenir, suyunu çekene kadar kendi suyuyla pişirilir.
- Tuz ve az miktarda şeker eklenip karıştırılır.
- Diğer tarafta uygun bir yoğurma kabına un alınır, ortası açılır ve sirke, zeytinyağı, su koyulur.
- Hafif sert kıvamda hamur yoğrulur (kıvama göre su ve un miktarı ayarlanmalıdır ben bir bardak suya, üç bardak un ile tutturdum).
- Hamurlar 9 bezeye ayrılır.
- Bezeler üstü örtülerek 20-25 dk bekletilir.
- Beze tezgahta tabak büyüklüğünde açılır.
- Üstüne tereyağı ve zeytinyağı karışımı sürülür.
- Bu şekilde üst üste üç hamur koyulur.
- Toplamda 9 bezeden 3 tane 3 lü grup elde edilir.
- Yağlanan hamurlar yaklaşık 20-25 dakika bekletilir.
- Bekleyen hamurlar tezgahta merdane ile açılır.
- İnceltilirken bazı yerlerinde açılma olabilir, endişelenmeyin.
- Yeterli büyüklükte ve incelikte olan hamura iç malzemesi koyulur.
- Rulo şeklinde sarılır.
- İstenilen büyüklükte dilimlenen börekler tepsiye alınır.
- Hamur katlarını yağlamak için kullandığımız karışıma bir miktar (1/2 çay bardağı gibi) su eklenir ve böreklerin üstüne sürülür.
- Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
- Fırından alındığında yağlı karışımdan üstelerine sürülür.
- Hemen tüketilmeyecek ise üstleri örtülerek saklanır.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder