21 Mart 2021 Pazar

El Açması Börek (Ispanaklı Mantarlı) Tarifi

 

El Açması Börek (Ispanaklı Mantarlı) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Arası için;

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 100 gram kadar tereyağı

İç harcı için;

  • 1 bağ ıspanak
  • 1 paket mantar
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Bir tutam şeker

    El Açması Börek (Ispanaklı Mantarlı) Tarifi Yapılışı

  • Tereyağı ve zeytinyağında küçük doğranmış mantarlar suyunu salıp çekene kadar kavrulur.
  • İnce doğranmış ıspanaklar eklenir, suyunu çekene kadar kendi suyuyla pişirilir.
  • Tuz ve az miktarda şeker eklenip karıştırılır.
  • Diğer tarafta uygun bir yoğurma kabına un alınır, ortası açılır ve sirke, zeytinyağı, su koyulur.
  • Hafif sert kıvamda hamur yoğrulur (kıvama göre su ve un miktarı ayarlanmalıdır ben bir bardak suya, üç bardak un ile tutturdum).
  • Hamurlar 9 bezeye ayrılır.
  • Bezeler üstü örtülerek 20-25 dk bekletilir.
  • Beze tezgahta tabak büyüklüğünde açılır.
  • Üstüne tereyağı ve zeytinyağı karışımı sürülür.
  • Bu şekilde üst üste üç hamur koyulur.
  • Toplamda 9 bezeden 3 tane 3 lü grup elde edilir.
  • Yağlanan hamurlar yaklaşık 20-25 dakika bekletilir.
  • Bekleyen hamurlar tezgahta merdane ile açılır.
  • İnceltilirken bazı yerlerinde açılma olabilir, endişelenmeyin.
  • Yeterli büyüklükte ve incelikte olan hamura iç malzemesi koyulur.
  • Rulo şeklinde sarılır.
  • İstenilen büyüklükte dilimlenen börekler tepsiye alınır.
  • Hamur katlarını yağlamak için kullandığımız karışıma bir miktar (1/2 çay bardağı gibi) su eklenir ve böreklerin üstüne sürülür.
  • Isıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Fırından alındığında yağlı karışımdan üstelerine sürülür.
  • Hemen tüketilmeyecek ise üstleri örtülerek saklanır.
  • Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder