21 Mart 2021 Pazar

Yedi Sebzeli Enfes Hindi/Tavuk Tarifi

 

Yedi Sebzeli Enfes Hindi/Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram hindi kuşbaşı
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 paket mantar
  • 2 adet kapya biber
  • 1 adet büyük boy sarı biber
  • 2 adet yeşil köy biberi
  • 3 adet domates
  • 1 bağ pazı
  • 2 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 3 çorba kaşığı tereyağı (etlere)
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Zerdeçal
  • Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Yedi Sebzeli Enfes Hindi/Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Yemeklik doğranmış kuru soğan ,tereyağı ve zeytinyağında kavrulur.
  • Dilimlenmiş mantarlar eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
  • Julyen (ince uzun) doğranmış yeşil biber, kapya biber ve sarı biber eklenir.
  • Sebzeler hafif diriliğini kaybettiği zaman kıyılmış pazı eklenir.
  • Pazılar da suyunu salıp çektiğinde tuz ve un ilave edilir.
  • İyice karıştırılır ve fırın kabına aktarılır.
  • Aynı zamanda başka bir tavada tereyağı eritilir ve kuşbaşı etler kızartılır.
  • Kekik, tuz, zerdeçal eklenir ve karıştırılır.
  • Pişmesi tamamlanan etler sebzeli karışıma dahil edilir.
  • Pişirme kağıdı ıslatılarak kabin üstüne kapatılır.
  • Isıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
  • Pişirme kağıdı alınır ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
  • Peynir eriyene kadar fırında tutulur.
  • Afiyetle ❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder