Yedi Sebzeli Enfes Hindi/Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram hindi kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 1 paket mantar
- 2 adet kapya biber
- 1 adet büyük boy sarı biber
- 2 adet yeşil köy biberi
- 3 adet domates
- 1 bağ pazı
- 2 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- 3 çorba kaşığı tereyağı (etlere)
- Kekik
- Pulbiber
- Zerdeçal
- Bir kase rendelenmiş kaşar peyniri
Yedi Sebzeli Enfes Hindi/Tavuk Tarifi Yapılışı
- Yemeklik doğranmış kuru soğan ,tereyağı ve zeytinyağında kavrulur.
- Dilimlenmiş mantarlar eklenir, suyunu salıp çekene kadar pişirilir.
- Julyen (ince uzun) doğranmış yeşil biber, kapya biber ve sarı biber eklenir.
- Sebzeler hafif diriliğini kaybettiği zaman kıyılmış pazı eklenir.
- Pazılar da suyunu salıp çektiğinde tuz ve un ilave edilir.
- İyice karıştırılır ve fırın kabına aktarılır.
- Aynı zamanda başka bir tavada tereyağı eritilir ve kuşbaşı etler kızartılır.
- Kekik, tuz, zerdeçal eklenir ve karıştırılır.
- Pişmesi tamamlanan etler sebzeli karışıma dahil edilir.
- Pişirme kağıdı ıslatılarak kabin üstüne kapatılır.
- Isıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Pişirme kağıdı alınır ve rendelenmiş kaşar peyniri koyulur.
- Peynir eriyene kadar fırında tutulur.
Afiyetle ❤️.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder