Enginar Yaprağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet enginarın yaprakları (ayıklanmış)
- 2 adet limon
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 buçuk su bardağı sıcak su
- Tuz
İç Harç İçin:
- 1su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Yarım bağ dereotu
- 1 adet kuru soğan
- Sumak
- Tuz
- Nane
- Karabiber
- Pul Biber
- Kuru Reyhan
- Kuru Fesleğen
Enginar Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?
- İç harç için tavaya zeytinyağı koyulur. Biraz kızdırılır. Küp küp doğranmış soğanlar tavaya koyulur karıştırılır. Renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur karıştırılır, pirinç koyulur karıştırılır.
- Salça, nar ekşisi ve diğer baharatlar koyulur karıştırılır.
- Ocağın altı kapatılır.
- İnce ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır.
- Hazırlanan iç yaprağın içine koyulur ve diğer yaprakla üzeri kapatılır. Midye şekli verilir. İşlem böyle devam eder.
- Hazırlanan midye dolmalar tencereye koyulur.
- Sıcak su koyulur.
- Zeytinyağı gezdirilir.
- Limonun suyu sıkılır ve enginar dolmanın üzerine gezdirilir.
- Enginar dolmanın üzerine tuz serpilir ve önce suyun kaynaması için ocağın fazla ayarında, kaynarken ocağın kısık ayarında dolmalar pişirilir.
- Ilık servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder