27 Mart 2021 Cumartesi

Enginar Yaprağı Dolması Tarifi

 

Enginar Yaprağı Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet  enginarın yaprakları (ayıklanmış)
  • 2 adet limon
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 buçuk su bardağı sıcak su
  • Tuz

İç Harç İçin:

  • 1su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 adet kuru soğan
  • Sumak
  • Tuz
  • Nane
  • Karabiber
  • Pul Biber 
  • Kuru Reyhan
  • Kuru Fesleğen

Enginar Yaprağı Dolması Nasıl Yapılır?

  • İç harç için tavaya zeytinyağı koyulur. Biraz kızdırılır. Küp küp doğranmış soğanlar tavaya koyulur karıştırılır. Renk alınca küp küp doğranmış domatesler koyulur karıştırılır, pirinç koyulur karıştırılır. 
  • Salça, nar ekşisi ve diğer baharatlar koyulur karıştırılır. 
  • Ocağın altı kapatılır.
  •  İnce ince doğranmış dereotu eklenir karıştırılır. 
  • Hazırlanan iç yaprağın içine koyulur ve diğer yaprakla üzeri kapatılır. Midye şekli verilir. İşlem böyle devam eder. 
  • Hazırlanan midye dolmalar tencereye koyulur.
  • Sıcak su koyulur.
  • Zeytinyağı gezdirilir. 
  • Limonun suyu sıkılır ve enginar dolmanın üzerine gezdirilir.
  • Enginar dolmanın üzerine tuz serpilir ve önce suyun kaynaması için ocağın fazla ayarında, kaynarken ocağın kısık ayarında  dolmalar pişirilir. 
  • Ilık servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder