28 Mart 2021 Pazar

Et Yahni Tarifi

 

Et Yahni Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg dana kuşbaşı
  • 1 kase arpacık soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı domates-biber salçası karışık
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 defne yaprağı
  • 3-4 tane karabiber
  • Pulbiber, tuz

    Et Yahni Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ocağa yapıştırmaz bir tava alınır en az beş dk ısıtılır, ısınmış tavaya et alınır harlı ateşte dört beş dakika kadar mühürlenir.
  • Tava çok sıcak olmalı ve altı harlı ateş olmalı çünkü et sulanırsa etin lezzeti kaybolur.
  • Tavada eti mühürledikten sonra isterseniz sıcak su ekleyip tavada pişirmeye devam edebilirsiniz ama ben zamandan tasarruf etmek için düdüklü kullanmayı tercih ettim.
  • Düdüklüye alınan etin üzerine bir yemek kaşığı sirke, bir yemek kaşığı tereyağı ve bir çay bardağı sıcak su eklenip düdüklü kapatılır ve 20 dakika kadar düdüklüde pişirilir.
  • Bu arada tavamıza birkaç yemek kaşığı sıvı yağ, tereyağı ve soğan alınır sotelenir.
  • Sotelenen soğanların üzerine salçalar, sarımsak eklenir ve kavrulur ve altı kapatılır.
  • 20 dakika sonra düdüklü uygun şekilde açılır ve kavrulmuş soğan ve baharatlar ete eklenir.
  • Düdüklü tekrar kapatılıp 10 dakika daha pişirilir. 10 dakika sonra uygun şekilde açılan düdüklüde et kontrol edilir ve lokum gibi olduğu görülür:) Şık davet sofralarında basit ama bir o kadar da lezzetli kurtarıcı☺️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder