Et Yahni Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg dana kuşbaşı
- 1 kase arpacık soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı domates-biber salçası karışık
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 defne yaprağı
- 3-4 tane karabiber
- Pulbiber, tuz
Et Yahni Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ocağa yapıştırmaz bir tava alınır en az beş dk ısıtılır, ısınmış tavaya et alınır harlı ateşte dört beş dakika kadar mühürlenir.
- Tava çok sıcak olmalı ve altı harlı ateş olmalı çünkü et sulanırsa etin lezzeti kaybolur.
- Tavada eti mühürledikten sonra isterseniz sıcak su ekleyip tavada pişirmeye devam edebilirsiniz ama ben zamandan tasarruf etmek için düdüklü kullanmayı tercih ettim.
- Düdüklüye alınan etin üzerine bir yemek kaşığı sirke, bir yemek kaşığı tereyağı ve bir çay bardağı sıcak su eklenip düdüklü kapatılır ve 20 dakika kadar düdüklüde pişirilir.
- Bu arada tavamıza birkaç yemek kaşığı sıvı yağ, tereyağı ve soğan alınır sotelenir.
- Sotelenen soğanların üzerine salçalar, sarımsak eklenir ve kavrulur ve altı kapatılır.
- 20 dakika sonra düdüklü uygun şekilde açılır ve kavrulmuş soğan ve baharatlar ete eklenir.
- Düdüklü tekrar kapatılıp 10 dakika daha pişirilir. 10 dakika sonra uygun şekilde açılan düdüklüde et kontrol edilir ve lokum gibi olduğu görülür:) Şık davet sofralarında basit ama bir o kadar da lezzetli kurtarıcı☺️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder