Etimekli Bonbon Rüyası Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt
- 1 su bardağı tozşeker
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1.5 çay bardağı un
- 1 paket çiğ krema (200ml)
- 2 paket etimek
- 1 paket vanilya
Etimekleri batırmak için karamelli şerbet malzemeleri;
- 3 su bardağı şeker
- 3, 5 su bardağı su
En son üzeri için karamelli kremalı sosu için malzemeler;
- 1 su bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 200 ml çiğ krema
Etimekli Bonbon Rüyası Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tatlımızın muhallebisini yapıyoruz.
- Tenceremize süt ün nişastası alıp güzelce karıştırıp ocağın altını yakıyoruz.
- Şimdide tozşekerini ekleyip karıştırıyoruz .
- Muhallebimiz göz göz olup katılaşınca altını kapatıp vanilyamızı ve bir kutu çiğ kremamızı ilave edip pürüzsüz olana denk çırpıyoruz. Kenarda bekletin.
- Sıra karamelli şerbetimize geldi🤗; Tavamıza şekerimizi alıp ocağın altını gayet kısık ateşe alıyoruz.
- Şeker yavaşça erimeye başlayacaktır.
- Şekeri çok bekletip yakmayalım lütfen çünkü açımsı bir tad bırakabilir 👍
- altın sarısı rengi gördüğünüzde suyunu yavaşça ilave ediyoruz.
- İlk etapta şeker içerisinde sert bir kıvam alacaktır korkmayın 👌su ve şeker ısındıkça eriyecektir.
- Şimdi sıra geldi etimeklerimizi dizmeye büyük borcama etmeklerimizi şerbetimize batırıp çıkartıp diziyoruz.
- Üstüne kenarda duran muhallebimizden yayıyoruz.
- Ve ikinci kat için tekrar etimeklerimizi karamelli şerbetimize batırıp çıkartıp muhallebinin üzerine diziyoruz .
- En son tekrar üstünü düz bir şekilde muhallebi döküyoruz.
- Ve şimdide en üsttüne karamelli kremalı sos yapıyoruz.
- Tavamıza karamelli sos için gerekli olan şekeri döküp hafifçe altın rengi olana kadar eritiyoruz.
- Üzerine tereyağını ekleyip güzelce karıştırıyoruz.
- Kıvam aldığında hemen içerisine bir paket kremamızı ilave ediyoruz.Karıştırıp ocağın altını kapatıyoruz.
- Kenarda beklettiğimiz borcamdaki tatlımızın üzerine sosumuzu döküp yayıyoruz.
- İki saat buzdolabında dinlendiriyoruz. Tatlımız servise hazır. Afiyet olsun. 🤗🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder