Zeytin Ezmeli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için malzemeler;
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık şu
- 1 paket yaş yada kuru maya(ben kurumaya kullandım)
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üstüne sürülecek)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 çorba kaşığı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 bardak kadar un (unu kontrollü ilave edin undan una fark olabiliyor yumuşak bir kıvam olduğunda un eklemeyin)
Hamurun içine sürmek için;
- Zeytin ezmesi ve 1 çekirdeksiz zeytinleri halka halka kesip içine ilave ettim
Üstüne ;
- Susam ve karışık kabak çekirdeği ve normal çekirdek
Zeytin Ezmeli Ekmek Tarifi Yapılışı
- İlk olarak hamur için olan bütün malzemeleri bir kabın içerisine alalım unu ekleyelim.
- Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olsun.
- Unu fazla kaçırıp hamuru sertleştirmeyelim👌kulak memesi kıvamında olsun.
- Hamurumuzun hiç mayalandırmayı beklemeden hemen merdaneyle kare yada yuvarlak şekilde açalım.
- İçerisine zeytin ezmesi sürelim ve halka kesilmiş zeytinleri ekleyelim.
- Hamuru rulo şeklinde saralım.
- Yağlı kağıt serili buton şeklindeki borcama hamurumuzu yerleştirip 2 saate yakın ekmeğimizi mayalandıralım.
- Mayalanan ekmeğimizin üzerine hafifçe bastırmadan yumurta sarılarını sürelim ve susam ekleyelim.
- Sonrasındada ayçekirdeği ve çekirdek ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından çıkardığımız ekmeğin üzerini yumuşacık kalması için nemli bir bez örtelim.
İsterseniz bu ölçülerde baton kek kalıbı değilde normal tepside de yapabilirsiniz. ♨️.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder