28 Mart 2021 Pazar

Zeytin Ezmeli Ekmek Tarifi

 

Zeytin Ezmeli Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için malzemeler;

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık şu
  • 1 paket yaş yada kuru maya(ben kurumaya kullandım)
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üstüne sürülecek)
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 çorba kaşığı tozşeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 bardak kadar un (unu kontrollü ilave edin undan una fark olabiliyor yumuşak bir kıvam olduğunda un eklemeyin)

Hamurun içine sürmek için;

  • Zeytin ezmesi ve 1 çekirdeksiz zeytinleri halka halka kesip içine ilave ettim

Üstüne ;

  • Susam ve karışık kabak çekirdeği ve normal çekirdek 

    Zeytin Ezmeli Ekmek Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak hamur için olan bütün malzemeleri bir kabın içerisine alalım unu ekleyelim.
  • Yumuşak hafif ele yapışan bir hamur olsun.
  • Unu fazla kaçırıp hamuru sertleştirmeyelim👌kulak memesi kıvamında olsun.
  • Hamurumuzun hiç mayalandırmayı beklemeden hemen merdaneyle kare yada yuvarlak şekilde açalım.
  • İçerisine zeytin ezmesi sürelim ve halka kesilmiş zeytinleri ekleyelim.
  • Hamuru rulo şeklinde saralım.
  • Yağlı kağıt serili buton şeklindeki borcama hamurumuzu yerleştirip 2 saate yakın ekmeğimizi mayalandıralım.
  • Mayalanan ekmeğimizin üzerine hafifçe bastırmadan yumurta sarılarını sürelim ve susam ekleyelim.
  • Sonrasındada ayçekirdeği ve çekirdek ekleyip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Fırından çıkardığımız ekmeğin üzerini yumuşacık kalması için nemli bir bez örtelim.
  • İsterseniz bu ölçülerde baton kek kalıbı değilde normal tepside de yapabilirsiniz. ♨️.
    Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder