Evde Ciğer Şiş Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram ciğer (Dana kullandım)
- Tuz
- 100 gram kuyruk yağı
Servis için:
- 5-6 çeri domates
- 3-4 yeşil biber
- 2adet soğan
- 1/2 (yarım) demet maydanoz
- 8 adet lavaş
- 1 tatlı kaşığı sumak
Evde Ciğer Şiş Tarifi Yapılışı
- Ciğerler kuş başı doğranır ve güzelce süzgeçte kanı süzdürülür ve tuzlanır. ( mutlaka ciğer zarını soymayı unutmayın) kuyruk yağı kuşbaşı doğranır.
- Kürdan şişlere bir kaç tane ciğer dizdikten sonra 1 tane kuşbaşı kuyruk yağı dizilir.
- Hepsi dizildikten sonra döküm tava en az 10 dk ısıtılır.
- Şişler tavaya dizilir ve alt üst çevirerek pişirilir.
- Bu arada servis için soğanlar piyazlık doğranıp kıyılmış maydanoz ve sumakla karıştırılır.
- Çeri domates ve biberlerde döküm tava da közlenir. Lavaş üzerinde servis edilir deneyenlere afiyet olsun 🥰.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder