8 Mart 2021 Pazartesi

Yağ Mantısı Tarifi

 

Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket instant kuru maya ( 5 gram )
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Aldığı kadar un ( 5 su bardağı gibi )
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç malzeme:

  • 200 gram dana kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • Tuz, karabiber
  • Kızartmak için sıvı yağ

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt
  • 3–4 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Yağ Mantısı Tarifi Yapılışı

  • Bir karıştırma kabında maya ve suyu karıştırın.
  • Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin.
  • İçine yumurta, zeytinyağı, yoğurdu ve tuzu ilave edip karıştırın.
  • Üzerine unu kontrollü olarak unu ekleyerek bir yandan da yoğurmaya başlayın.
  • Ele yapışmayacak bir hamur elde edecek kadar yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin.
  • Bu arada kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi bir kapta birleştirip karıştırın.
  • Mayalanmış hamuru un serptiğiniz tezgahta ince olmayacak şekilde açın.
  • Hamurdan 5 cm. Lik kareler kesin. Uçlarını birleştirip bohça şeklinde kapatın.
  • Tavanızı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyip ısıtın. ( derin yağ olmalı ) mantılarınızı tek tek yağa bırakıp arada çevirerek kızartın.
  • Havlu kağıt serilmiş bir tabağa mantılarınızı alın.
  • Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun da üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder