Yağ Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) paket instant kuru maya ( 5 gram )
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Aldığı kadar un ( 5 su bardağı gibi )
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme:
- 200 gram dana kıyma
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- Tuz, karabiber
- Kızartmak için sıvı yağ
Sosu için:
- Sarımsaklı yoğurt
- 3–4 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yağ Mantısı Tarifi Yapılışı
- Bir karıştırma kabında maya ve suyu karıştırın.
- Üzerini kapatıp 5 dakika bekletin.
- İçine yumurta, zeytinyağı, yoğurdu ve tuzu ilave edip karıştırın.
- Üzerine unu kontrollü olarak unu ekleyerek bir yandan da yoğurmaya başlayın.
- Ele yapışmayacak bir hamur elde edecek kadar yoğurduktan sonra hamurun üzerini kapatıp 1 saat mayalanması için dinlendirin.
- Bu arada kıyma, soğan rendesi, tuz ve karabiberi bir kapta birleştirip karıştırın.
- Mayalanmış hamuru un serptiğiniz tezgahta ince olmayacak şekilde açın.
- Hamurdan 5 cm. Lik kareler kesin. Uçlarını birleştirip bohça şeklinde kapatın.
- Tavanızı ocağa alın ve sıvı yağ ekleyip ısıtın. ( derin yağ olmalı ) mantılarınızı tek tek yağa bırakıp arada çevirerek kızartın.
- Havlu kağıt serilmiş bir tabağa mantılarınızı alın.
- Servis esnasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve onun da üzerine kızdırılmış biberli tereyağı gezdirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder