14 Mart 2021 Pazar

Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi

 

Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • Yarım yemek kaşığı yoğurt (Yoğurt mayamız hazır satın aldıklarımızdan değil ev yapımı yoğurttan olmalı)

    Evde Pratik Yoğurt Yapımı Tarifi Yapılışı

  • Sütümüzü önce bir tencereye döküp kaynatıyoruz.
  • Kaynatma esnasında bir tahta kaşıkla arada havalandırarak karıştırın ki içindeki su buharlaşarak çıksın😉
  • Kaynattığımız süt tenceremizi mayalayacağımız yere bir sofra bezini iki üç kat serip tencereyi üzerine koyalım.
  • Kaynamış olan sütün biraz sıcaklığının çıkması için bekleyelim.
  • Arada küçük serçe parmağınızı sütün içine batırarak sıcaklığını ölçelim parmağımızı içine daldırdığımızda 6 ya kadar sayalım 6 dan sonra biraz yakıyorsa mayalanma işlemini yapabiliriz eğer sıcaklık ölçme aletiniz varsa sütümüzün sıcaklık derecesi 40-42 arası olmalı.
  • Küçük bir kaseye bir yemek kaşığı yoğurdu koyalım.
  • Üzerine tenceredeki sütten bir kepçe döküp karıştıralım.
  • Sonra bu kasedeki yoğurt süt karışımını tencereye döküp karıştıralım.
  • Üzerine bir tahta kaşık yada süzgeç ile kapak yapalım.
  • Tencerenin kapağını mayalarken kullanmayacağız bunu yapma amacımız kapağını kapatınca ter oluşup su damlacıkları 💧 sütün içine düşmesini engellemek ve sert bir yoğurt elde edebilmemiz için.
  • Sofra bezimiz ile güzelce tenceremizi saralım.
  • Bir gece yada beş saat hiç dokunmadan uygun bir yerde bekletelim. Zaman dolunca sofra bezimizi açalım ve tencereyi kapağı ile kapatalım.
  • Bir gün buzdolabında bekletelim sonra bu yoğurdumuzu ister sade ister yemeklerinizin yanında servis yapıp afiyetle yiyelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder