14 Mart 2021 Pazar

Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi

 

Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 buçuk su bardağı ılık  süt
  • 1 sise maden suyu
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta beyazı  (Sarıları üzerine sürücek )
  • 2 buçuk tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kuru maya
  • 7 su bardağı un (Kontrollü şekilde ekleyin un miktarı her markada değişiyor)

İç harcı için

  • 5 adet patates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çimdik karabiber
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzeri için:

  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı

  • Hamurumuzu yoğurmaya başlamadan önce patateslerin kabuklarını soyup, yıkayıp geniş bir tencereye koyun.
  • Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.
  • Yoğurma kabına sıcak sutu maden suyunu ve diğer malzemeleri sırası ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim üzerini streç film sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  • Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çatal kullanarak ezin.
  • Sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı bir tavada  kavurun.
  • Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Son olarak ezmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip 5 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
  • Mayalama tamamlandığında 2 -3 dakika daha  yoğuralım.
  • Hamurumuzu 30 eşit parçaya bölüp patatesli harcımızdan içerisine koyup 15 dakika tepsi mayası için  dinlendirelim.
  • Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ yağı karıştırıp fazla bastırmadan sürelim.
  • 180 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim  deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder