Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 buçuk su bardağı ılık süt
- 1 sise maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta beyazı (Sarıları üzerine sürücek )
- 2 buçuk tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya
- 7 su bardağı un (Kontrollü şekilde ekleyin un miktarı her markada değişiyor)
İç harcı için
- 5 adet patates
- 1 adet kuru soğan
- 1 çimdik karabiber
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için:
- 2 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Maden Suyu İle Yapılan Puf Puf Kabaran Patatesli Poğaça Tarifi Yapılışı
- Hamurumuzu yoğurmaya başlamadan önce patateslerin kabuklarını soyup, yıkayıp geniş bir tencereye koyun.
- Üzerini geçecek kadar su ekleyip, kaynamaya bırakın.
- Yoğurma kabına sıcak sutu maden suyunu ve diğer malzemeleri sırası ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim üzerini streç film sarıp 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Haşlanan patateslerin suyunu süzüp çatal kullanarak ezin.
- Sıvı yağ ve ince kıyılmış soğanı bir tavada kavurun.
- Salçayı ve baharatları ekleyip kavurmaya devam edin.
- Son olarak ezmiş olduğunuz patatesleri de ekleyip 5 dakika kavurun. Soğumaya bırakın.
- Mayalama tamamlandığında 2 -3 dakika daha yoğuralım.
- Hamurumuzu 30 eşit parçaya bölüp patatesli harcımızdan içerisine koyup 15 dakika tepsi mayası için dinlendirelim.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ yağı karıştırıp fazla bastırmadan sürelim.
- 180 derece ısıtılmış fırında nar gibi kızarana kadar pişirelim deniyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder