17 Mart 2021 Çarşamba

Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi

 

Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler

  • Kişi sayısı kadar yumurta
  • Tuz
  • Sucuk
  • Kaşar peyniri
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Nasıl Yapılır?

  • 👩‍🍳 Sucuk ve kaşar peyniri fincan ebadında dilimlenir. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.
  • Fincan çok az zeytinyağı ile yağlanır, (su ile de çalkalayıp yapınca da çıkıyor) Yumurtanın beyazından bir miktar fincana dökülür.
  • Üstüne sucuk, yumurta sarısı ve kaşar peyniri ile katlar yapılır. En üste kalan yumurta beyazı dökülür.
  • Her yumurta bir fincan demektir. Fincanlar tencereye koyulur ve fincanların yarısına kadar tencereye su koyulur.
  • Kapağı kapatılan tencerede yumurtalar pişirilir. Su kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dk daha pişirilir.
  • Servis edilirken fincanlar servis tabağına ters çevrilir ve fincanın arkasına hafif vurularak çıkartılır. Üzerine kırmızı toz biber ve kekik serpilir. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder