Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Tarifi İçin Malzemeler
- Kişi sayısı kadar yumurta
- Tuz
- Sucuk
- Kaşar peyniri
- Kırmızı toz biber
- Kekik
Fincanda Sucuklu Kaşarlı Yumurta Nasıl Yapılır?
- 👩🍳 Sucuk ve kaşar peyniri fincan ebadında dilimlenir. Yumurtaların sarısı ve beyazı ayrılır.
- Fincan çok az zeytinyağı ile yağlanır, (su ile de çalkalayıp yapınca da çıkıyor) Yumurtanın beyazından bir miktar fincana dökülür.
- Üstüne sucuk, yumurta sarısı ve kaşar peyniri ile katlar yapılır. En üste kalan yumurta beyazı dökülür.
- Her yumurta bir fincan demektir. Fincanlar tencereye koyulur ve fincanların yarısına kadar tencereye su koyulur.
- Kapağı kapatılan tencerede yumurtalar pişirilir. Su kaynamaya başladıktan sonra 4-5 dk daha pişirilir.
- Servis edilirken fincanlar servis tabağına ters çevrilir ve fincanın arkasına hafif vurularak çıkartılır. Üzerine kırmızı toz biber ve kekik serpilir. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder