Yulaflı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 80 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 yumurta akı
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 paket kabartma tozu
- 3-4 su bardağı yulaf unu (ben yulaf ezmesini rondodan geçiriyorum ancak dilerseniz satın da alabilirsiniz.)
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Çörek otu veya susam
Yulaflı Kurabiye Nasıl Yapılır?
- Tereyağı, sıvıyağ, yumurta akı, yoğurt ve sirkeyi bir kasede karıştırın.
- Yulaf unu, mahlep, kabartma tozu, tuz ve şekeri bir karıştırma kabında karıştırın.
- Kuruların olduğu kabın ortasında bir boşluk açın ve sıvı harcınızı ilave edin.
- Bir spatula yardımı ile güzelce karıştırın. Elinizle şekil verecek kıvama gelene kadar ilave yulaf unu ekleyebilirsiniz.
- Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra; elinizle yuvarlak şekil verdiğiniz veya iki yağlı kağıt arasında merdane ile açarak, dilediğiniz kalıplar ile kestiğiniz hamurun üzerine yumurta sarısını sürüp, çörek otu / susam serpin ve fırına verin.
- 180 derecede 15-20 dk kadar pişirin.
- Fırından çıkardığınızda hala biraz yumuşak olabilir, biraz beklesin kendini çekecektir. Afiyetler olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder