7 Mart 2021 Pazar

Fındık Kekli Baklava Tarifi

 

Fındık Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1-2 damla limon suyu

Kek hamuru için;

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şekeri
  • 2 yemek kaşığı irmik
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı kırılmış fındık

Sosu için;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 125 gram eritilmiş tereyağı

    Fındık Kekli Baklava Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir tencereye 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu alarak kaynamaya bırakalım.
  • Birkaç damla limon suyunu ekleyip 10 dk kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
  • Kek harcı için 4 adet yumurta ve 2 yemek kaşığı şekeri güzelce çırpalım.
  • Üzerine 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
  • Son olarak 1 su bardağı kırılmış fındık ekleyip karıştıralım.
  • Uygun bir kasede 1 çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram eritilmiş tereyağını karıştıralım.
  • Fırın tepsisine 1 adet baklavalık yufkayı serelim.
  • Üzerine fırça ile yağlı karışımdan sürelim.
  • Bu şekilde 12 adet baklavalık yufkayı tepsimize yerleştirelim.
  • Son yufkayıda yerleştirdikten sonra kek harcını her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Üzerine 12 adet yufkayı yine aralarına yağ sürerek yerleştirelim.
  • En üzerine kalan yağın tamamını sürelim.
  • Üçgen şeklinde dilimledikten sonra 170°c fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dk pişirelim.
  • İlk sıcağı çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
  • Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder