Fındık Kekli Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
Şerbeti için;
- 4 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
- 1-2 damla limon suyu
Kek hamuru için;
- 3 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şekeri
- 2 yemek kaşığı irmik
- 1 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kırılmış fındık
Sosu için;
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 125 gram eritilmiş tereyağı
Fındık Kekli Baklava Tarifi Yapılışı
- Uygun bir tencereye 4 su bardağı şeker ve 4 su bardağı suyu alarak kaynamaya bırakalım.
- Birkaç damla limon suyunu ekleyip 10 dk kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım.
- Kek harcı için 4 adet yumurta ve 2 yemek kaşığı şekeri güzelce çırpalım.
- Üzerine 2 yemek kaşığı irmik, 1 çay bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 paket vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam edelim.
- Son olarak 1 su bardağı kırılmış fındık ekleyip karıştıralım.
- Uygun bir kasede 1 çay bardağı sıvı yağ ve 125 gram eritilmiş tereyağını karıştıralım.
- Fırın tepsisine 1 adet baklavalık yufkayı serelim.
- Üzerine fırça ile yağlı karışımdan sürelim.
- Bu şekilde 12 adet baklavalık yufkayı tepsimize yerleştirelim.
- Son yufkayıda yerleştirdikten sonra kek harcını her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Üzerine 12 adet yufkayı yine aralarına yağ sürerek yerleştirelim.
- En üzerine kalan yağın tamamını sürelim.
- Üçgen şeklinde dilimledikten sonra 170°c fırında üzerleri güzelce kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dk pişirelim.
- İlk sıcağı çıkan tatlının üzerine soğumuş olan şerbeti her yerine gelecek şekilde gezdirelim.
- Soğuduktan sonra dilediğiniz şekilde servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder