7 Mart 2021 Pazar

Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi

 

Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket Pastacılık Margarini (videolu tarifin var)
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 2 yumurta (sarısı dışına)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı süt(ılık)
  • Yarım su bardağı su(ılık)
  • Yarım su bardağı krema
  • Yarım paket yaş maya
  • 5-6 bardak un (ölçülü ekleyin) fazla veya az gelebilir unun yapısındandan dolayı.

İçine:

  • Peynir

    Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı

  • Su, süt ve mayayı kabımıza alalım mayayı ezerek karıştıralım.
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyelim pastacılık margarinini de ekleyelim karıştıralım.
  • Yarım su bardağı kremayı ekleyelim.
  • 2 yumurta akını ekleyelim.
  • Unu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip yavaş yavaş un eklemesi yaparak yumuşacık ama ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.
  • 30 dk mayalandıralım. 💪
  • Mayalama bitince bezelere ayıralım.
  • İçine peynir koyup d şeklinde kapatalım.
  • Orta kısımlarına elimizle pastıralım
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim.
  • Önceden ısıtılmış fırında 50 dereceye poğaçaları sürelim 30 dk sonra fırınının ısısını 200 dereceye yükseltip kızarana kadar pişirelim. 🌾
  • Enfes poğaçamız hazır. 😋😋😋 mutlu kalın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder