Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket Pastacılık Margarini (videolu tarifin var)
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yumurta (sarısı dışına)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı süt(ılık)
- Yarım su bardağı su(ılık)
- Yarım su bardağı krema
- Yarım paket yaş maya
- 5-6 bardak un (ölçülü ekleyin) fazla veya az gelebilir unun yapısındandan dolayı.
İçine:
- Peynir
Güllüoğlu Gerçek Pastahane Poğaçası Tarifi Yapılışı
- Su, süt ve mayayı kabımıza alalım mayayı ezerek karıştıralım.
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri ekleyelim pastacılık margarinini de ekleyelim karıştıralım.
- Yarım su bardağı kremayı ekleyelim.
- 2 yumurta akını ekleyelim.
- Unu ve 1 tatlı kaşığı tuzunu ekleyip yavaş yavaş un eklemesi yaparak yumuşacık ama ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.
- 30 dk mayalandıralım. 💪
- Mayalama bitince bezelere ayıralım.
- İçine peynir koyup d şeklinde kapatalım.
- Orta kısımlarına elimizle pastıralım
- Üzerine yumurta sarısı sürelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 50 dereceye poğaçaları sürelim 30 dk sonra fırınının ısısını 200 dereceye yükseltip kızarana kadar pişirelim. 🌾
Enfes poğaçamız hazır. 😋😋😋 mutlu kalın
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder