17 Mart 2021 Çarşamba

Fırında Çipura Tarifi

 

Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 tane büyük çipura
  • 2 tane patates
  • 10 tane arpacık soğan
  • 2 tane defne yaprağı

Sosu için;

  • 1 tane limon suyu
  • 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Tuz

    Fırında Çipura Tarifi Yapılışı

  • Balıklar temizlenip, yıkanır.
  • Bıçakla balığın üzerine 2-3 çizikler atılır.
  • Süzgece konup suyunun süzülmesi sağlanır.
  • Patatesler soyulup halka şeklinde doğranır.
  • Sosu için zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, tuz, kekik ve kırmızı toz biber bir kabın içinde karıştırılır.
  • Fırçayla, balığın içine ve dışına bu sosdan sürülür (Çizik atılan yerlere de sosdan sürülür).
  • Balıkların içine dene yaprağı koyulur.
  • Tepsiye ilk önce patatesler dizilir. (Üzerine tuz serpilir).
  • Ardından balıklar ve arpacık soğanlar koyulur.
  • Kalan sos balıkların üzerine gezdirilir.
  • Bir tane yağlı kağıdı ıslatıp balıkların üzerine kapatılır.
  • Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir.
  • Sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp (üstü açık şekilde) 5-10 dakika arası pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder