Fırında Çipura Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane büyük çipura
- 2 tane patates
- 10 tane arpacık soğan
- 2 tane defne yaprağı
Sosu için;
- 1 tane limon suyu
- 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı zeytinyağı
- Kırmızı toz biber
- Kekik
- Tuz
Fırında Çipura Tarifi Yapılışı
- Balıklar temizlenip, yıkanır.
- Bıçakla balığın üzerine 2-3 çizikler atılır.
- Süzgece konup suyunun süzülmesi sağlanır.
- Patatesler soyulup halka şeklinde doğranır.
- Sosu için zeytinyağı, rendelenmiş sarımsak, limon suyu, tuz, kekik ve kırmızı toz biber bir kabın içinde karıştırılır.
- Fırçayla, balığın içine ve dışına bu sosdan sürülür (Çizik atılan yerlere de sosdan sürülür).
- Balıkların içine dene yaprağı koyulur.
- Tepsiye ilk önce patatesler dizilir. (Üzerine tuz serpilir).
- Ardından balıklar ve arpacık soğanlar koyulur.
- Kalan sos balıkların üzerine gezdirilir.
- Bir tane yağlı kağıdı ıslatıp balıkların üzerine kapatılır.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirilir.
- Sonra üzerindeki yağlı kağıdı alıp (üstü açık şekilde) 5-10 dakika arası pişirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder