17 Mart 2021 Çarşamba

Kedili Tatlısı Tarifi

 

Kedili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket 24’lü kedi dili bisküvi

1 su bardağı süt ıslatmak için

  • 1 tatlı kaşığı nescafe

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet toz krem şanti

Üzeri için;

  • 1 paket çikolata soslu bitter
  • 2,5 su bardağı süt

    Kedili Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • İlk olarak kremamazı yapalım. Vanilya ve kremşanti hariç önce tencereye süt, un, toz şeker, nişasta koyup karıştıralım.
  • Kaynayınca altını kapatıp, vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip, 2-3 dk blender ile çırpalım.
  • Bir kapta süt ve nescafe yi eritip karıştıralım.
  • Kedi dillerini önlü arkalı süte batırıp kaselere dizelim.
  • Üzerine kremayı dökelim. Bu şekilde bitene kadar yapalım.
  • Bir paket çikolata sosunu ölçüsüne göre pişirip ılıyınca üzerine dökelim.
  • Dinlensin buzdolabında.
  • Üstünü süsleyerek servis yapabilirsiniz. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder