Kedili Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket 24’lü kedi dili bisküvi
1 su bardağı süt ıslatmak için
- 1 tatlı kaşığı nescafe
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 poşet toz krem şanti
Üzeri için;
- 1 paket çikolata soslu bitter
- 2,5 su bardağı süt
Kedili Tatlısı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kremamazı yapalım. Vanilya ve kremşanti hariç önce tencereye süt, un, toz şeker, nişasta koyup karıştıralım.
- Kaynayınca altını kapatıp, vanilya ve toz krem şantiyi ekleyip, 2-3 dk blender ile çırpalım.
- Bir kapta süt ve nescafe yi eritip karıştıralım.
- Kedi dillerini önlü arkalı süte batırıp kaselere dizelim.
- Üzerine kremayı dökelim. Bu şekilde bitene kadar yapalım.
- Bir paket çikolata sosunu ölçüsüne göre pişirip ılıyınca üzerine dökelim.
- Dinlensin buzdolabında.
- Üstünü süsleyerek servis yapabilirsiniz. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder