Fırında Krapfen Berliner Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 350 gram elenmiş un (2 tam dolu büyük çay bardağı ve 2 tepeleme dolu yemek kaşığı)
- 150 ml ılık süt
- Yarım paket yaş maya
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta
- 1 çimdik tuz
- 50 gram tereyağı veya margarin (Oda sıcaklığında)
Üzerine sürmek için;
- Erimiş yağ
Bulamak için;
- Pudra şekeri veya şeker
İçine sıkmak için;
- İstediğiniz reçel
- Şırınga veya başka bir alet
Fırında Krapfen Berliner Tarifi Yapılışı
- Fırında krapfen berliner tarifi’nin yapılışı.
- 2 kaşık şeker, mayayla sütte eritilir ve 5 dakika bekletilir.
- Tuz unla karıştırılır, içine bir havuz açılır ve mayalı süt içine akıtılır.
- Diğer şeker, yumurta da eklenir ve biraz yoğurulur.
- Yağ da eklenir ve yumuşacık olana kadar, en az 10 dakika yoğurulur. Çok yumuşak ve hafif yapışkan bir hamur elde edilir.
- Hamur çok az unlanmış bir yere alınıp, bir iki defa yoğurulur ve bezelere bölünür. Çok büyük olmasını istiyorsanız, 8-10 bezeye bölün. Ben 12 beze yaptım.
- Bezelerin alt tarafı masa üstünde kalmak şartıyla, avucunuzun içinde yuvarlayın.
- Tepsiye aralıklı dizin ve 40-50 dakika mayalandırın.
- Önceden ısınmış fırında, 15 dakika alt üst ayarla 180 derecede pişirin.
- Sonra biraz soğumaya bırakın ve ılık haliyle içlerine reçel sıkın. Benim şırıngamın ucu uzun ve sivri olmadığı için, ben ahşap ucu ince bir aparatla kenarından dikkatlice delik açtım ve reçel dolu şırıngayla içine reçeli sıktım.
- Sonra fırçayla her tarafına erimiş yağ sürülür ve şeker içinde bulanır. Pudra şekeri kullanırsanız, üstüne eleyin lütfen, daha iyi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder