Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket margarin oda sıcaklığında (250 gr)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şekerli vanillin
- Aldığı kadar un
İç harcı için
- 3 adet orta boy elma
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz.
- Bir tavaya alıyoruz üzerine şekerleri ekleyip suyunu çekene kadar soteliyoruz.
- Tarçınlı ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
- Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve yoğurdu koyup elimizle iyice karıştırıyoruz.
- Sonra vanillin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Kontrollü olarak un ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz. (ilk hamuru açarken diğer hamurları buzdolabına koyabilirsiniz hamur bekledikçe kendini bırakır yoksa)
- İlk parçayı açacağımız zemin üzerine biraz un serpip merdane veya oklava yardımı ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
- Pizza dilimi şeklinde 10 eşit parçaya bölüyoruz.
- Kalın kısmına soğumuş elma karışımından koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
- Kalan hamurlarımıza da aynı işlemleri uyguluyoruz.
- 170 derece fırında 15-20 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder