25 Mart 2021 Perşembe

Elmalı Kurabiye Tarifi

 

Elmalı Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket margarin oda sıcaklığında (250 gr)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanillin
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 adet orta boy elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

    Elmalı Kurabiye Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle elmaları soyup rendeliyoruz.
  • Bir tavaya alıyoruz üzerine şekerleri ekleyip suyunu çekene kadar soteliyoruz.
  • Tarçınlı ekleyip iyice karıştırıp ocaktan alıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
  • Yoğurma kabına margarin, sıvı yağ, pudra şekeri ve yoğurdu koyup elimizle iyice karıştırıyoruz.
  • Sonra vanillin ve kabartma tozunu ekleyip karıştırıyoruz. Kontrollü olarak un ekliyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  • Hamuru 3 eşit parçaya bölüyoruz. (ilk hamuru açarken diğer hamurları buzdolabına koyabilirsiniz hamur bekledikçe kendini bırakır yoksa)
  • İlk parçayı açacağımız zemin üzerine biraz un serpip merdane veya oklava yardımı ile yuvarlak şekilde açıyoruz.
  • Pizza dilimi şeklinde 10 eşit parçaya bölüyoruz.
  • Kalın kısmına soğumuş elma karışımından koyup sigara böreği şeklinde sarıyoruz.
  • Kalan hamurlarımıza da aynı işlemleri uyguluyoruz.
  • 170 derece fırında 15-20 dk üzeri hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardığımız kurabiyeler biraz soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder