Fırında Sütlaç Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilin(isteğe göre)
Fırında Sütlaç Tarifi Yapılışı
- Pirincimizi güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile güzelce haşlıyoruz.
- Haşlanan pirincimizin üzerine sütümüzü ilave edip kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca üzerine şeker ve vanilyayı ekleyip 5 dakika daha kaynatıyoruz.
- 3 yemek kaşığı nişastamızın üzerine yarım su bardağı su veya süt ile karıştırıp açıyoruz.
- Ardından tenceremizin içine karıştırarak ilave ediyoruz. 10 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Sütlaç kaselerimize paylaştırıyoruz.
- Isıya dayanıklı kaseler tercih edersek bu aşamada iyi olur.
- Sütlaç kaselerimizi fırın tepsimize yerleştirip kaselerin yarısına gelecek şekilde tepsimize su dolduruyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırınımızın en üst kısmında üzerleri kızarana kadar bekletiyoruz.
- Fırından çıkan sütlaçlarımızı soğuması için biraz bekletiyoruz.
- Ardından vaktiniz varsa dolapta iki üç saat bekletip üzerini süsleyip servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder