14 Mart 2021 Pazar

Çikolatalı Mousse Tarifi

 

Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler

Mousse İçin

  • 60 gram sütlü çikolata (1 adet kare çikolata)
  • 30 gram bitter çikolata (Yarım paket kare çikolata)
  • 150 gram krema (1 paketin 3/4)
  • 60 gram süt (Yarım çay bardağı)
  • 2 gram yaprak jelatin

Glaze İçin

  • 50 gram toz şeker (2 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı)
  • 15 gram kakao (1 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı)
  • 30 gram krema
  • 20 gram su (1/8 çay bardağı)
  • 3 gram yaprak jelatin

    Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı

  • Mousse yapımı için çikolataları ince ince kıyıp bir kaba alın. Jelatini buzlu suda yumuşamaya bırakın. Sütü bir cezvede kaynatın, ocaktan alın.
  • İçerisine yumuşayan jelatini ekleyin karıştırın. Jelatin çözündükten çikolataya ekleyin çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Buzdolabından çıkardığınız soğuk kremayı 2 dakika mikser ile çırpın.
  • Hafif soğuyan çikolata karışımını kremaya ekleyip katlama yöntemi ile karıştırın. Buzdolabında 30 soğumaya bırakın.
  • O esnada glaze yapımı jelatini buzlu suya yumuşaması için bırakın.
  • Geri kalan tüm malzemeyi sos tenceresinde çırpma teli ile sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
  • Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve yumuşayan jelatini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Glaze küçük süzgeçten geçirerek bir kaba alın.
  • Soğuyan mousse sıkma torbası veya kaşıkla servis edeceğiniz tabak veya kaseye alın. Buzlukta en az 1 saat bekletin.
  • Kasede servis edeceğiniz mousse çıkarmak için kek kullanabilirsiniz.
  • Tabanında kek olan mousse kaplamasını oda sıcaklığındaki glaze ile yapın ve pasta bıçağı ile servis tabağına alın.
  • Üzerini süslemek için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata veya istediğiniz herhangi bir ürünle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder