Çikolatalı Mousse Tarifi İçin Malzemeler
Mousse İçin
- 60 gram sütlü çikolata (1 adet kare çikolata)
- 30 gram bitter çikolata (Yarım paket kare çikolata)
- 150 gram krema (1 paketin 3/4)
- 60 gram süt (Yarım çay bardağı)
- 2 gram yaprak jelatin
Glaze İçin
- 50 gram toz şeker (2 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı)
- 15 gram kakao (1 tepeleme + 1 silme yemek kaşığı)
- 30 gram krema
- 20 gram su (1/8 çay bardağı)
- 3 gram yaprak jelatin
Çikolatalı Mousse Tarifi Yapılışı
- Mousse yapımı için çikolataları ince ince kıyıp bir kaba alın. Jelatini buzlu suda yumuşamaya bırakın. Sütü bir cezvede kaynatın, ocaktan alın.
- İçerisine yumuşayan jelatini ekleyin karıştırın. Jelatin çözündükten çikolataya ekleyin çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Buzdolabından çıkardığınız soğuk kremayı 2 dakika mikser ile çırpın.
- Hafif soğuyan çikolata karışımını kremaya ekleyip katlama yöntemi ile karıştırın. Buzdolabında 30 soğumaya bırakın.
- O esnada glaze yapımı jelatini buzlu suya yumuşaması için bırakın.
- Geri kalan tüm malzemeyi sos tenceresinde çırpma teli ile sürekli karıştırarak kaynama noktasına getirin.
- Kaynadıktan sonra ocaktan alın ve yumuşayan jelatini ekleyip eriyene kadar karıştırın. Glaze küçük süzgeçten geçirerek bir kaba alın.
- Soğuyan mousse sıkma torbası veya kaşıkla servis edeceğiniz tabak veya kaseye alın. Buzlukta en az 1 saat bekletin.
- Kasede servis edeceğiniz mousse çıkarmak için kek kullanabilirsiniz.
- Tabanında kek olan mousse kaplamasını oda sıcaklığındaki glaze ile yapın ve pasta bıçağı ile servis tabağına alın.
- Üzerini süslemek için benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata veya istediğiniz herhangi bir ürünle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder