Fırında Tüm Tavuk Tarifi İçin Malzemeler
- 1 tüm piliç
- 2 tane patates
- 1 büyük soğan
- 1-2 tane havuç (Arzu ederseniz )
- 5-6 tane küçük soğan
- 1 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı iri dağ kekiği
- 1 çay kaşığı karabiber
- 3-4 yaprak defne yaprağı
Sosu:
- 2 çorba kaşığı cıvık hafif sulu yoğurt
- 1-2 diş sarımsak püresi
- 1 çorba kaşığı biber salçası
- 1 çorba kaşığı tereyağı
- 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
- 1 çorba kaşığı üzüm pekmezi
Fırında Tüm Tavuk Tarifi Yapılışı
- Oda sıcaklığına gelmiş tüm pilici güzelce yıkıyoruz ve tencerenin içine pilici alıyoruz.
- Patatesi soğanı iri doğrayıp atıyoruz.
- Baharatları da atıp 1-1. 5 saat yüksek ateşte pişiriyoruz (acelemiz varsa😁 )
- Pişen tavuğumuzu bir tane borcama veya tepsiye alıyoruz.
- Üzerine sosumuzu iyice buluyoruz derisine iyice yediriyoruz.
- Daha sonra 250-300 derecelik yüksek ısı fırına atıyoruz tavuğumuz iyice kızarana kadar pişiriyoruz ve mükemmel sonuçla afiyet olsun.
- En son fırından çıkarttıktan sonra biraz soğuduğunda üzerine bir peçeteye yağ döküp hafif üzerinde gezdiriyoruz ki parlasın 😊
- Patates ve soğanlarımıza gelince hepsini bir borcama alıp üzerine hafif zeytinyağ koyup baharatladım (dilediğiniz baharatı koyabilirsiniz )
- Daha sonra onu yüksek ısıda üzerini kızarttıktan sonra tavuğumuzun yanına ekledim afiyet olsun ♥️♥️.
- Tavuğun sosu:Bütün malzemeleri ekledim tereyağını eritmeden ekledim hepsini karma yaptıktan sonra üzerine sürdüm siz isterseniz bazı baharatları çıkartıp ekleme yapabilirsiniz.
Afiyet olsun 😍.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder