8 Mart 2021 Pazartesi

Fırında Tüm Tavuk Tarifi

 

Fırında Tüm Tavuk Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 tüm piliç
  • 2 tane patates
  • 1 büyük soğan
  • 1-2 tane havuç (Arzu ederseniz )
  • 5-6 tane küçük soğan
  • 1 diş sarımsak veya 1 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı iri dağ kekiği
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 3-4 yaprak defne yaprağı

Sosu:

  • 2 çorba kaşığı cıvık hafif sulu yoğurt
  • 1-2 diş sarımsak püresi
  • 1 çorba kaşığı biber salçası
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1’er çay kaşığı tuz ve karabiber
  • 1 çorba kaşığı üzüm pekmezi

    Fırında Tüm Tavuk Tarifi Yapılışı

  • Oda sıcaklığına gelmiş tüm pilici güzelce yıkıyoruz ve tencerenin içine pilici alıyoruz.
  • Patatesi soğanı iri doğrayıp atıyoruz.
  • Baharatları da atıp 1-1. 5 saat yüksek ateşte pişiriyoruz (acelemiz varsa😁 )
  • Pişen tavuğumuzu bir tane borcama veya tepsiye alıyoruz.
  • Üzerine sosumuzu iyice buluyoruz derisine iyice yediriyoruz.
  • Daha sonra 250-300 derecelik yüksek ısı fırına atıyoruz tavuğumuz iyice kızarana kadar pişiriyoruz ve mükemmel sonuçla afiyet olsun.
  • En son fırından çıkarttıktan sonra biraz soğuduğunda üzerine bir peçeteye yağ döküp hafif üzerinde gezdiriyoruz ki parlasın 😊
  • Patates ve soğanlarımıza gelince hepsini bir borcama alıp üzerine hafif zeytinyağ koyup baharatladım (dilediğiniz baharatı koyabilirsiniz )
  • Daha sonra onu yüksek ısıda üzerini kızarttıktan sonra tavuğumuzun yanına ekledim afiyet olsun ♥️♥️.
  • Tavuğun sosu:Bütün malzemeleri ekledim tereyağını eritmeden ekledim hepsini karma yaptıktan sonra üzerine sürdüm siz isterseniz bazı baharatları çıkartıp ekleme yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun 😍.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder