21 Mart 2021 Pazar

Geleli Kebabı Tarifi

 

Geleli Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram dana kuşbaşı et
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet biber
  • 2 adet sulu domates
  • 1 adet soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ (etlere )
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (patlıcanlara)
  • 1 su bardağı su
  • Karabiber
  • Tuz

    Geleli Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Patlıcanları ocakta közleyelim. (fırında da közleyebilirsiniz).
  • Kabukları soyulacak kıvama geldiğinde ocaktan alalım. (fırında da pişeceği için çok dağılmamalı).
  • Etleri düdüklüde 15 dakika pişirelim.
  • Harlı ateşte kavurup suyunu saldıktan sonra biraz su ve 3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip suyunu çekip yumuşayana kadar pişirelim.
  • Yemeklik doğranmış soğan ve biberleri ilave edip yumuşayana kadar kavuralım.
  • Salçayı ilave edip karıştıralım.
  • Küp küp doğranmış domatesleri ekleyip 2 dakika kavuralım. (hafif yumuşasın yeter).
  • Bir fiske karabiber ve 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edilir karıştıralım.
  • 1 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Patlıcanları soyup küp küp doğrayalım ve tavaya 2 yemek kaşığı sıvı yağ konulup közlenmiş patlıcanlar ilave edilir bir fiske tuz serpilip bir iki tur çevirip kavuralım.
  • Küçük boy yuvarlak borcama patlıcanları serelim.
  • Üzerine sulu halde olan etli karışımı boşaltalım.
  • Kap ileri geri sağa sola sallattırılarak suyunun patlıcanların arasına dibine girmesi sağlanır.
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30-40 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder