Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 soğan rendesi
- 2 diş sarımsak rendesi
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tutam maydanoz
- Karabiberi, pulbiber
- Kekik, tuz
- Kimyon, karışık baharat
Alt kısım için;
- 3 patlıcan
- 3 kırmızı biber
- 1 diş sarımsak
- 2 dal yeşil soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Tuz, pul biber
Üzerine;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı
- Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılarak köfte yoğurulur ve şekil verilerek en az bir saat buzdolabında dinlendirilir.
- Bu arada patlıcan ve kırmızı biberler bir fırçayla hafif yağlanarak önceden ısınmış 220° derece fırında közlenir.
- Fırından alınan patlıcan ve biberler yağlı kağıda sararak nemlendirilir ki ılıdıktan sonra kolayca soyulsun.
- Bir kaseye küçük küçük doğranmış patlıcanlar, doğranmış kırmızı biber, ince ince kıyılmış maydanoz, ince ince kıyılmış yeşil soğan ve bir diş sarımsak rendesi eklenir.
- Daha sonra bu karışımın üzerine tuz, pulbiber, nar ekşisi ve zeytin yağ gezdirilerek karıştırılır.
- Patlıcanlı karışım servis tabaklarına alınır.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dinlendirilen köfteler dizilir bir fırça ile arkalı önlü yağlanır ve önceden ısınmış 200° derece fırında 20 dakika kadar kızartılır.
- Fırından alınan köftelerin ilk sıcağa çıkınca patlıcanlı karışımın üzerine dizilir.
- Servis için köftelerle birlikte domates ve biber fırına atmanızı öneririm.
- En sonunda ise sos tavasına alınan tereyağı köpürene kadar eritilir ve yemeğimizin üzerine gezdirilir.
Servise hazır. Yemeğin yanında tırnak pide ya da bazlama öneririm. Afiyet olsun….
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder