21 Mart 2021 Pazar

Söğürme Kebabı Tarifi

 

Söğürme Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;

  • 500 gram kıyma
  • 1 soğan rendesi
  • 2 diş sarımsak rendesi
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiberi, pulbiber
  • Kekik, tuz
  • Kimyon, karışık baharat

Alt kısım için;

  • 3 patlıcan
  • 3 kırmızı biber
  • 1 diş sarımsak
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • Zeytinyağı
  • Tuz, pul biber

Üzerine;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı

    Söğürme Kebabı Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle köfte malzemeleri karıştırılarak köfte yoğurulur ve şekil verilerek en az bir saat buzdolabında dinlendirilir.
  • Bu arada patlıcan ve kırmızı biberler bir fırçayla hafif yağlanarak önceden ısınmış 220° derece fırında közlenir.
  • Fırından alınan patlıcan ve biberler yağlı kağıda sararak nemlendirilir ki ılıdıktan sonra kolayca soyulsun.
  • Bir kaseye küçük küçük doğranmış patlıcanlar, doğranmış kırmızı biber, ince ince kıyılmış maydanoz, ince ince kıyılmış yeşil soğan ve bir diş sarımsak rendesi eklenir.
  • Daha sonra bu karışımın üzerine tuz, pulbiber, nar ekşisi ve zeytin yağ gezdirilerek karıştırılır.
  • Patlıcanlı karışım servis tabaklarına alınır.
  • Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dinlendirilen köfteler dizilir bir fırça ile arkalı önlü yağlanır ve önceden ısınmış 200° derece fırında 20 dakika kadar kızartılır.
  • Fırından alınan köftelerin ilk sıcağa çıkınca patlıcanlı karışımın üzerine dizilir.
  • Servis için köftelerle birlikte domates ve biber fırına atmanızı öneririm.
  • En sonunda ise sos tavasına alınan tereyağı köpürene kadar eritilir ve yemeğimizin üzerine gezdirilir.
  • Servise hazır. Yemeğin yanında tırnak pide ya da bazlama öneririm. Afiyet olsun….

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder