15 Mart 2021 Pazartesi

Giotto Pastası Fındıklı Yaş Pasta Tarifi

 

Giotto Pastası Fındıklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yumurta( sarısı ve beyazını ayıralım)
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 4 yemek kaşığı ılık su
  • 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık

Krema için:

  • 3 paket sıvı krema
  • 500 gram mascarpone/ kaymak
  • 3 poşet kremşanti
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya şekeri
  • 2 şerit giotto

    Giotto Pastası Fındıklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı

  • Yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar çırpalım.
  • Başka bir karıştırma kabında yumurta, vanilya şekeri, ve toz şekeri çırpalım.
  • Suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim son olarak çekilmiş fındığı ekleyip çırpalım.
  • Çırptığımız yumurta beyazını 3-4 seferde ekleyip spatula ile söndürmeden yedirelim ( videodaki gibi).
  • Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba boşaltalım.
  • Ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
  • Krema hazırlanışı; Kremayı 3-4 dakika çırpalım.
  • Şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Mascarpone ve krem santi ekleyip çırpmaya devam edelim.Hazırlanan kremadan en üstünü kaplamak için biraz ayıralım.
  • 2 şerit giottoyu çatal yardımı ile ezip kremaya ekleyip karıştıralım.
  • Pişmiş soğumuş keki kalıptan çıkarıp ortadan ikiye keselim.
  • Kremanın yarısını birinci kat’a yayalım ve çekilmiş fındık serpiştirelim, ikinci keki üzerine kapatalım ve kalan kremayı her yerine gelecek şekilde yayalım.
  • Üzeri için ayırdığımız kremayı sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyelim.
  • 1 gün önceden yaparsanız dahada lezzetli olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder