Giotto Pastası Fındıklı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta( sarısı ve beyazını ayıralım)
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya şekeri
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 4 yemek kaşığı çekilmiş fındık
Krema için:
- 3 paket sıvı krema
- 500 gram mascarpone/ kaymak
- 3 poşet kremşanti
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket vanilya şekeri
- 2 şerit giotto
Giotto Pastası Fındıklı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı
- Yumurtanın beyazını kar gibi olana kadar çırpalım.
- Başka bir karıştırma kabında yumurta, vanilya şekeri, ve toz şekeri çırpalım.
- Suyu ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Elenmiş un, nişasta ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edelim son olarak çekilmiş fındığı ekleyip çırpalım.
- Çırptığımız yumurta beyazını 3-4 seferde ekleyip spatula ile söndürmeden yedirelim ( videodaki gibi).
- Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba boşaltalım.
- Ve önceden ısıtılmış 180 derecede pişirelim.
- Krema hazırlanışı; Kremayı 3-4 dakika çırpalım.
- Şeker ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
- Mascarpone ve krem santi ekleyip çırpmaya devam edelim.Hazırlanan kremadan en üstünü kaplamak için biraz ayıralım.
- 2 şerit giottoyu çatal yardımı ile ezip kremaya ekleyip karıştıralım.
- Pişmiş soğumuş keki kalıptan çıkarıp ortadan ikiye keselim.
- Kremanın yarısını birinci kat’a yayalım ve çekilmiş fındık serpiştirelim, ikinci keki üzerine kapatalım ve kalan kremayı her yerine gelecek şekilde yayalım.
- Üzeri için ayırdığımız kremayı sıkma torbasına alıp pastanın üzerini süsleyelim.
- 1 gün önceden yaparsanız dahada lezzetli olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder