Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg ayıklanmış, kılçığı alınmış hamsi
- 3.5 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı nane
- 1 yemek kaşığı pulbiber
- 1 yemek kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı sıvı yağı
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 3 yemek kaşığı salça
Hamsi Pilavı Tarifi Yapılışı
- ilk öncece tenceremize sıvı yağını, salçayı ve baharatları alarak kavuruyoruz.
- Ardından pirinç ve 3 su bardağı suyu ilave ederek çok suyunu çekmesine izin vermeden hafif pişiriyoruz.
- Bir borcama (eğer piştikten sonra ters çevirerek servis edeceksiniz borcamı biraz yağlayıp üzerine mısır unu serpin ki yapışmasın.
- Ancak ben çevirmeden sunduğumdan ihtiyaç duymadım. )balıkları resimdeki gibi diziyoruz.
- Ortalarına pirinçli harcı ilave edip üzerine tekrar balıkları diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında balıklar iyice kızarana kadar pişirelim.
- Ancak dikkat edin fazlada kızarıp kıtır kıtır olmasın yumuşak bir hamsi idealdir :)hamsi pilavı hazır bol bol limonla servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun:)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder