14 Mart 2021 Pazar

Hamsi Pilavı Tarifi

 

Hamsi Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg ayıklanmış, kılçığı alınmış hamsi
  • 3.5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı nane
  • 1 yemek kaşığı pulbiber
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 3 yemek kaşığı salça

    Hamsi Pilavı Tarifi Yapılışı

  • ilk öncece tenceremize sıvı yağını, salçayı ve baharatları alarak kavuruyoruz.
  • Ardından pirinç ve 3 su bardağı suyu ilave ederek çok suyunu çekmesine izin vermeden hafif pişiriyoruz.
  • Bir borcama (eğer piştikten sonra ters çevirerek servis edeceksiniz borcamı biraz yağlayıp üzerine mısır unu serpin ki yapışmasın.
  • Ancak ben çevirmeden sunduğumdan ihtiyaç duymadım. )balıkları resimdeki gibi diziyoruz.
  • Ortalarına pirinçli harcı ilave edip üzerine tekrar balıkları diziyoruz.
  • Önceden ısıtılmış fırında balıklar iyice kızarana kadar pişirelim.
  • Ancak dikkat edin fazlada kızarıp kıtır kıtır olmasın yumuşak bir hamsi idealdir :)hamsi pilavı hazır bol bol limonla servis edebilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun:)).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder