Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tarifi İçin Malzemeler
- 4-5 kilo ayva (Kiloyu ayarlayabilirsiniz)
- 1 kilo şeker
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 fiske limon tuzu
- Çubuk tarçın
- 4 bardak su
Tadı Damağınızda Kalıcak Ayva Marmelatı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak ayvalarımızı rendeleyelim.
- Ben kabuklu rendeledim isterseniz siz kabuklarını soyabilirsiniz.
- Daha sonra uygun bir tencereye ayvalarımızı ilave edelim.
- 1 tatlı kaşığı ayva çekirdeğini ve tarçını koyalım.
- Eğer ayva çekirdeğini üzerine koymak istemeseniz temiz bir ince bez veya ince türbente koyup bu şekilde tencereye koyabilirsiniz.
- Üzerine suyu ilave edelim.
- 1 yarım saat bu şekilde kaynadıktan sonra üzerine şekeri ilave edelim kaynamaya kovan almaya bırakalım.
- Kovan alan mermelatımızı sıcak olarak kavanozlara doldurup tersine çevirelim.
- Soğuduktan sonra uygun soğuk yer veya dolaba kaldırabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun ❤️💐.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder