16 Mart 2021 Salı

Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi

 

Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2,5 su bardağı et suyu (Dondurucudan çıkmış ise çözünmüş olmalı)
  • 2,5 su bardağı sıcak su
  • 1 çay bardağı şehriye (Ben arpa kullandım)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı

  • Et suyunu ve sıcak suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edelim ve ocağın altını biraz kısarak pişmeye bırakalım. Şehriyelerin tencerenin dibine yapışmaması için ara ara karıştırmayı unutmayalım.
  • Bu sırada terbiyemizi hazırlayabiliriz. Bir kabın içerisine un, yumurta ve yoğurdu alarak güzelce çırpalım. Daha sonra bu karışıma kaynayan çorbadan 1-2 kepçe kadar ilave edip yeniden çırpalım.
  • Hazırladığımız terbiyeyi pişen çorbaya kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hızlı hızlı çırpmaya devam edelim.
  • Altını kısarak sürekli karıştıralım ve çorbamız yeniden kaynayınca rendelenmiş sarımsakları ve tuzunu ilave edelim.
  • Üzeri için ise küçük bir tavaya tereyağını alıp eritelim ve kırmızı toz biberi ekleyelim.
  • Dilerseniz pul biber veya nane gibi baharatlar da kullanabilirsiniz. Çorbamız servise hazırdır, herkese şifa ve afiyet olsun. 🤗

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder