Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2,5 su bardağı et suyu (Dondurucudan çıkmış ise çözünmüş olmalı)
- 2,5 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı şehriye (Ben arpa kullandım)
- 1,5 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- 1 silme tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Hastalıklara Et Suyu Çorbası Tarifi Yapılışı
- Et suyunu ve sıcak suyu bir tencereye alıp kaynatalım. Kaynadıktan sonra şehriyeleri ilave edelim ve ocağın altını biraz kısarak pişmeye bırakalım. Şehriyelerin tencerenin dibine yapışmaması için ara ara karıştırmayı unutmayalım.
- Bu sırada terbiyemizi hazırlayabiliriz. Bir kabın içerisine un, yumurta ve yoğurdu alarak güzelce çırpalım. Daha sonra bu karışıma kaynayan çorbadan 1-2 kepçe kadar ilave edip yeniden çırpalım.
- Hazırladığımız terbiyeyi pişen çorbaya kontrollü bir şekilde ekleyelim ve hızlı hızlı çırpmaya devam edelim.
- Altını kısarak sürekli karıştıralım ve çorbamız yeniden kaynayınca rendelenmiş sarımsakları ve tuzunu ilave edelim.
- Üzeri için ise küçük bir tavaya tereyağını alıp eritelim ve kırmızı toz biberi ekleyelim.
- Dilerseniz pul biber veya nane gibi baharatlar da kullanabilirsiniz. Çorbamız servise hazırdır, herkese şifa ve afiyet olsun. 🤗
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder