16 Mart 2021 Salı

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi

 

Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 8 adet armut
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1,5 rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 6 adet karanfil
  • 1,5 silme tatlı kaşığı zerdeçal
  • 2 adet çubuk tarçın

Üzeri için;

  • 150 gram bitter çikolata
  • Limon kabuğu rendesi
  • Dilerseniz toz fıstık

    Çikolatalı Armut Tatlısı Tarifi Yapılışı

  • Armutları yıkayıp sap kısmı kalacak şekilde kabuklarını soyun.
  • Su, toz şeker, limon kabuğu rendesi, zencefil, karanfil, zerdeçal ve çubuk tarçını bir kapta güzelce karıştırın.
  • Armutları pişireceğiniz derin bir tencereye yerleştirip üzerine hazırladığınız karışımı dökün.
  • Armutların üzerine gelecek kadar su ekleyin.
  • Önce hızlı ateşte, daha sonra kaynamaya başladığında ateşi kısıp tencerenin kapağını kapatarak armutlar yumuşayıncaya kadar pişirin. (çatal yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. ).
  • Piştikten sonra biraz ılınmaya bırakın.
  • O sırada bitter çikolatanızı benmari usulü eritin.
  • Soğuyan armutları servis edeceğiniz tabağa alıp önce tenceredeki sosundan, sonra eritilmiş çikolatadan üzerine dökün.
  • Limon kabuğu ile süsleyin.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder