22 Mart 2021 Pazartesi

Hatay Kömbesi Tarifi

 

Hatay Kömbesi Tarifi İçin Malzemeler

  • 375 gram un
  • 375 gram sarı un
  • 250 gram margarin/tereyağ (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı soğuk su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya/1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kömbe baharatı
  • 1 su bardağı kıyılmış ceviz isteğe bağlı

Üzeri için;

  • Susam (marketteki 1 paket susam yeterli geliyor)
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Eğer baharatı hazır halde bulamazsanız;

  • 1 adet dövülmüş damla sakızı
  • 3 adet dövülmüş karanfil
  • 1 er çay kaşığı toz zencefil
  • Yenibahar+ tarçın+muskat+ mahlep (karıştırılıp ölçü kadarı kullanılır)

    Hatay Kömbesi Tarifi Yapılışı

  • Fırın 180/200 dereceye ayarlanıp ısıtılır.
  • Yağlar, şeker, su, vanilya iyice karıştırılıp şeker eriyene kadar yoğurulur.
  • Unlar ve kabartma tozu eklenip hamur toparlanır.Toplamda 750 gr unumuz olmalı, tart hamuru gibi oluyor aklınızda bulunsun.
  • Eğer ceviz koyacaksak onu da hamura ekleyebiliriz.
  • Susam 1 yemek kaşığı şekerle karıştırılır.
  • Şekil vermek için kömbe kalıbına şekerli susam serpilir üzerine hamur basılıp ters çevirilerek hafifçe tezgaha vurdurulur.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
  • Isıtılmış fırında 15-20 dakika kadar üzerleri hafif kahverengi olana kadar pişirilip soğumaya bırakılır.
  • Ağzı kapalı bir kapta 2-3 ay kadar tazeliğini korur.
  • NOT;Eğer sarı buğday ununuz yoksa tamamını genel amaçlı un ya da pastalık un kullanabilirsiniz.

    Afiyetle❤️❤️.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder