Orman Meyveli Trileçe Tarifi İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 yumurta
- 1/5 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) çay bardağı su(sıcak)
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat(silme)
- 1 çimdik tuz
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı un(kontrollü markaya göre değişiklik gösterir)
Süt sosu için;
- 4-5 su bardağı süt( az yada çok ıslak nasıl isterseniz )
- 1 paket krema
- 1/2 (yarım) su bardağı şeker
Ara krema için;
- 2 paket kremşanti
- 1,5 su bardağı süt
Meyveli sos için;
- 300 gram böğürtlen
- 1 çay bardağı ahududu
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı nişasta(silme)
- 2 çay bardağı su
Üzeri için;
- İstediğiniz gibi süsleyebilirsiniz ( ben kremşantiden ayırarak süsledim)
Orman Meyveli Trileçe Tarifi Yapılışı
- Yumurta ve şekeri çırpıyoruz ,un hariç tüm malzemeleri sıra ile ekleyip karıştırıyoruz.
- Son olarak kontrollü şekilde unu ekleyip karıştırıyoruz.
- Kekimizi tepsiye döküp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından çıkarıp soğumaya bırakıyoruz.
- Süt krema ve şekeri eriyene kadar karıştırıyoruz.
- Soğuyan kekimizi çatalla delip sütü dökerek çekmesi için dinlenmeye bırakıyoruz.
- Kremşanti ve sütü çırpıp sütünü çeken kekin üzerine 2 seferde sürüyoruz.
- Meyveli sos için böğürtlen ahududu ve şekeri ocağa alıp suyunu salana kadar pişiriyoruz.
- Nişastayı su ile açıp meyve sosumuza ekleyip göz göz olana kadar pişirip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan sosu dinlenen kekin üzerine her yerine gelecek şekilde döküyoruz.
- Üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz ( ben kremşantiden ayırıp onun ile süsledim ).
Orman meyveli trileçe ile ilgili detaylı anlatımı videodan izleyebilirsiniz. Destek için abone olup beğenmeyi unutmayın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder