Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket baklavalık yufka
- 1.5 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
- 100 gram tereyağ
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı
- Öncelikle şerbeti için şekerle suyu kaynatıyoruz.
- Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynasın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
- Tereyağı eritin ve baklava yapıcağınız tepsinin tabanını yağlayın.
- Baklavalık yufkadan iki kat serin, her iki katta bir erimiş tereyağ sürün.
- Yufkaların yarısına gelince antep fıstığını serpin.
- Üzerine geri kalan yufkaları aynı şekilde koyun.
- Hazırladığımız baklavamızı havuç dilimi şeklinde keselim.
- Kalan tereyağını üzerine gezdirelim.
- Önceden ısıttığımız 170°c fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Güzelce kızaran baklavamızı fırından alalım, soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
- Şerbetini çeken baklavamızı antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder