25 Mart 2021 Perşembe

Havuç Dilim Baklava Tarifi

 

Havuç Dilim Baklava Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 1.5 su bardağı çekilmiş antep fıstığı
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su

    Havuç Dilim Baklava Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle şerbeti için şekerle suyu kaynatıyoruz.
  • Kaynamaya başlayınca 10 dakika kadar bu şekilde kaynasın. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  • Tereyağı eritin ve baklava yapıcağınız tepsinin tabanını yağlayın.
  • Baklavalık yufkadan iki kat serin, her iki katta bir erimiş tereyağ sürün.
  • Yufkaların yarısına gelince antep fıstığını serpin.
  • Üzerine geri kalan yufkaları aynı şekilde koyun.
  • Hazırladığımız baklavamızı havuç dilimi şeklinde keselim.
  • Kalan tereyağını üzerine gezdirelim.
  • Önceden ısıttığımız 170°c fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  • Güzelce kızaran baklavamızı fırından alalım, soğuk şerbeti üzerine gezdirelim.
  • Şerbetini çeken baklavamızı antep fıstığı ile süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder