Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kg pırasanın kalın sapları
İç harcı için
- 1.5 su bardağı pirinç
- 1 büyük kuru soğan
- 2 adet sarımsak
- 300gr kıyma
- Taze maydanoz
- Taze nane
- Karabiber, kırmızı tozbiber, pulbiber, tuz
- 1-2 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzeri için
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Salçalı su
- Tuz
Pırasa Dolması Tarifi Yapılışı
- Pırasanın kalın saplarını sıcak suya atıp haşlıyalım çok ezilmemesine dikkat edelim.
- Soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi robottan geçirelim ve derin bir kabın içine alalım.
- Çekilmiş kıymayı, salçayı, sıvı yağı ve baharatları içime atalım.
- İyice elimizle karıştıralım içini çiğden hazırlayacağız.
- Haşladığımız pırasa saplarını tek tek açalım.
- En baştan içine az bir iç harcı koyarak muska şeklinde saralım farklı şekilde de sarabilirsiniz.
- Tencereye dizelim.
- Üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ gezdirelim.
- Ayrı bir kapta salçalı su yaparak dolmaların üzerini geçecek kadar ilave edelim.
- Tuzunu da atarak ilk önce orta ateşte kaynamaya başladıktan sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder