25 Mart 2021 Perşembe

Pırasa Dolması Tarifi

 

Pırasa Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg pırasanın kalın sapları

İç harcı için

  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 büyük kuru soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 300gr kıyma
  • Taze maydanoz
  • Taze nane
  • Karabiber, kırmızı tozbiber, pulbiber, tuz
  • 1-2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için

  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Salçalı su
  • Tuz

    Pırasa Dolması Tarifi Yapılışı

  • Pırasanın kalın saplarını sıcak suya atıp haşlıyalım çok ezilmemesine dikkat edelim.
  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve naneyi robottan geçirelim ve derin bir kabın içine alalım.
  • Çekilmiş kıymayı, salçayı, sıvı yağı ve baharatları içime atalım.
  • İyice elimizle karıştıralım içini çiğden hazırlayacağız.
  • Haşladığımız pırasa saplarını tek tek açalım.
  • En baştan içine az bir iç harcı koyarak muska şeklinde saralım farklı şekilde de sarabilirsiniz.
  • Tencereye dizelim.
  • Üzerine yarım çay bardağı kadar sıvı yağ gezdirelim.
  • Ayrı bir kapta salçalı su yaparak dolmaların üzerini geçecek kadar ilave edelim.
  • Tuzunu da atarak ilk önce orta ateşte kaynamaya başladıktan sonrada kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder