11 Mart 2021 Perşembe

Havuçlu Kereviz Püresi Tarifi

 

Havuçlu Kereviz Püresi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy kereviz
  • 1 tatlı kaşığı pirinç
  • 10 gr tereyağı
  • 1 parça kuşbaşı doğranmış tavuk eti

Havuçlu Kereviz Püresi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak tavuk eti, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın. 
  • Doğradığınız malzemeleri tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ve bolca suyla yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin.
  • Haşlanınca tereyağı ekleyin ve püre kıvamına getirin. Afiyet olsun.

Havuçlu Kereviz Tarifinin Besin Değerleri

  • Havuçlu kereviz, A, B6, C ve E vitamini içermektedir. Bunun yanı sıra omega 6, kalsiyum, protein, magnezyum, demir, çinko ve potasyum mineralleri barındırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder