Havuçlu Kereviz Püresi Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy havuç
- 1 adet küçük boy kereviz
- 1 tatlı kaşığı pirinç
- 10 gr tereyağı
- 1 parça kuşbaşı doğranmış tavuk eti
Havuçlu Kereviz Püresi Nasıl Yapılır?
- İlk olarak tavuk eti, havuç ve kerevizi küçük küçük doğrayın.
- Doğradığınız malzemeleri tencereye koyun. Üzerini örtecek kadar su ve bolca suyla yıkayıp süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin.
- Haşlanınca tereyağı ekleyin ve püre kıvamına getirin. Afiyet olsun.
Havuçlu Kereviz Tarifinin Besin Değerleri
- Havuçlu kereviz, A, B6, C ve E vitamini içermektedir. Bunun yanı sıra omega 6, kalsiyum, protein, magnezyum, demir, çinko ve potasyum mineralleri barındırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder