Kerevizli Ege Ezmesi Tarifi İçin Malzemeler
- 300 g süzme peynir
- 1 küçük kase süzme yoğurt
- Yarım demet kıyılmış dereotu
- Yarım demet kıyılmış nane
- 1 diş dövülmüş sarımsak
- 2 kereviz
- Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
- 100 g iri çekilmiş ceviz içi
Üzeri için:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kerevizli Ege Ezmesi Nasıl Yapılır?
- Peyniri bir karıştırma kabına alın, çatalla ezin. Üzerine iri çekilmiş ceviz içini, havanda ezilmiş sarımsağı, ince kıyılmış yeşillikleri, rendelenmiş limon kabuğunu ve yoğurdu ekleyin. İyice karıştırın.
- Kerevizleri irice rendeleyin. Limon suyu ekleyip karıştırın. Peynirli karışım ile rendelenmiş kerevizleri bir kapta karıştırın. Hazırladığınız bu karışımı servis tabağına alın. Ortasını havuz gibi açıp zeytinyağı dökün, servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder