28 Mart 2021 Pazar

Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi

 

Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta ( sarısı üzerine ayrılacak)
  • 3 çorba kaşığı şeker
  • 1 paket instant maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 7 su bardağı + 1 çorba kaşığı kadar un

Haşhaşlı harç için;

  • 5 çorba kaşığı haşhaş (250 gr paket yeterli oluyor)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı şeker

    Hazır Zannedilen Haşhaşlı Çörek (Tüm Püf Noktalarıyla) Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle derin bir kabın içine süt, su, şeker, mayayı ekleyelim ve karıştıralım.
  • Un hariç diğer malzemeleri de ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Elenmiş unu içine azar azar ekleyerek kaşıkla karıştıralım.
  • 6 su bardağı unu elimi değdirmeden kaşık yardımı ile karıştırdım.
  • Diğer kalan unları elimizle yoğurarak ekleyelim ve ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
  • Hamurumuzu streçleyip bir örtüye sarıp en az bir saat dinlendirelim.
  • Hamurumuz dinlenirken haşhaşlı harç için gerekli malzemeleri bir kabın içine alıp karıştıralım ve bir kenara alalım.
  • Kabarmış olan hamurumuzu biraz un serptiğimiz tezgaha alalım.
  • Hamuru 6 eşit parçaya bölelim.
  • İlk yaptığımız bezeden başlayarak pasta tabağı büyüklüğünde elimizle açalım.Hepsi için aynı işlemi uygulayalım.
  • Tekrardan ilk açtığımız bezeden başlayarak merdane yardımıyla servis tabağından biraz büyük olacak şekilde açalım.
  • Açtığımız hamurun üzerine bir miktar haşhaşlı harçtan koyup her yerine yayalım.
  • Bütün hamurları aynı şekilde açıp üst üste koyup arılarına haşhaş koyalım.
  • En üstte koyduğumuz hamurun üzerine harç koymuyoruz.
  • Üst üste koyduğumuz hamurları elimizle bastırarak 1 santimetre kalınlığında olacak şekilde açalım.
  • 1, 5 – 2 cm aralıklarla hamuru 12-14 parçaya keselim.
  • Kestiğimiz şeritlerin iki ucundan elinmizle tutup biraz açalım ve döndürelim.
  • Döndürdüğümüz hamuru tezgaha koyup kendi etrafında dolayalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Diğer hamurlar için de aynı işlemi uygulayalım.
  • Bitirdikten sonra tepsinin üzerine bir bez örtüp 10-15 dk daha mayalandıralım.
  • Ayırdığımız yumurta sarılarına 2 çorba kaşığı sıvı yağ ekleyelim ve çırpalım.
  • Çöreklerimizin üzerine sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder