9 Mart 2021 Salı

Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi

 

Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi İçin Malzemeler

Bardak ölçüsü: Ajda çay bardağı (170 ml)

  • 2 bağ ıspanak (800 gram)
  • 2 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Beşamel için:

  • 2, 5 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 tatlı kaşığı silme tuz
  • 1 çay kaşığı silme karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet çırpılmış yumurta (+1 fiske tuz)
  • Dilim yahut rende kaşar

    Ispanak Graten (Havuç, Patates ve Yumurtalı) Tarifi Yapılışı

  • Patatesleri soyup minik küpler halinde kesiyoruz ve sıcak suya koyup 15 dakika haşlıyoruz.
  • Patatesler haşlanırken soğanları soyup minik küpler halinde kesip uygun bir tencereye alıyoruz.
  • Üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağını ilave edip soteliyoruz.
  • Soğanlar sotelenirken havucu soyup rendenin ince tarafıyla rendeleyip soğanlara ilave ediyoruz ve diriliklerini kaybedene kadar kısık ateşte soteliyoruz.
  • Soğan ve havuçlar sotelenirken ıspanakların kökünü kesip toprağından iyice arınana kadar yıkayıp 1 parmak kalınlığında kesiyoruz.
  • Ispanakları yıkayıp keserken kestiğimiz ıspanağı parça parça soğanlara ilave ediyoruz. Sıcağı gördükçe ufalacaklar.
  • Tüm ıspanakları tencereye aldığımızda baharatları ilave ediyoruz.
  • Ispanaklar suyunu salıp tamamen çekene kadar büyük ocakta kısık ateşte ara ara karıştırarak pişiriyoruz.
  • Haşlanan patateslerimizi süzüp bir kaba alıyoruz.
  • Bu sırada beşamel sosumuzu hazırlıyoruz.
  • Küçük bir tencereye tereyağını alıp eritiyoruz.
  • Eriyen tereyağına unu ilave edip karıştırıyoruz.
  • Fazla kavurmamıza gerek yok. Tereyağı unu emince sütü ilave ediyoruz ve kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
  • Kıvam alan sosa tuz ve karabiberi ilave ediyoruz.
  • Suyunu tamamen çekmiş ıspanakları haşlanmış patateslerin üzerine ilave edip beşamel sosu da ekleyip karıştırıyoruz.
  • Küçük kare borcama harcımızı döküyoruz.
  • Üzerine bir fiske tuzla çırpılmış 1 adet yumurtayı kaşıkla pay ediyoruz.
  • Yumurtanın üzerine dilim kaşarları yerleştirip 200 derece önceden ısınmış fanlı fırının orta katında 16-17 dakika pişiriyoruz.
  • Gratenimiz hazır. İlk sıcağı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz.
  • Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder