Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça) İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 50gr tereyağı (oda ısısında)
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı maden suyu
- 1,5 kase lor peyniri veya b.peynir
- 1,5 tatlı kaşığı instat maya
- 1 çay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım demet dere otu
- Aldığı kadar un
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- Çörek otu ( üzeri için)
Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça) Yapılışı
- Öncelikle 1 kaseye mayayı döküp ılık suyla açalım.
- Yoğurma kabına yumurta, zeytinyağı, tereyağı, yoğurt, sodayı alıp kaşıkla karıştıralım.
- Sonrasında peynir ve ince ince kıyılmış dere otunu tuzu, pul biberini ekleyip tekrar kaşıkla karıştıralım.
- 2, 5 su bardağı kadar unu ekleyip yoğuralım biraz kıvam alınca ılık suda açılan mayayı ekleyip hamuruzu kıvam alana kadar yoğuralım, çok sert hamur olmayacak ekmek hamuru gibi düşünün unu kıvama göre ekleyin.
- Hamurumuzu 15 dk dinlendirip, yağlı kağıt serili tepsimize mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk kadar sürede pişirin, üzeri kızarınca fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp biraz dinlendirin sonrada afiyetle yiyebilirsiniz:).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder