26 Mart 2021 Cuma

Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça)

 

Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça) İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 50gr tereyağı (oda ısısında)
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı maden suyu
  • 1,5 kase lor peyniri veya b.peynir
  • 1,5 tatlı kaşığı instat maya
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yarım demet dere otu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu ( üzeri için) 

    Dere Otlu Poğaça Tarifi (Hafif Poğaça) Yapılışı

  • Öncelikle 1 kaseye mayayı döküp ılık suyla açalım.
  • Yoğurma kabına yumurta, zeytinyağı, tereyağı, yoğurt, sodayı alıp kaşıkla karıştıralım.
  • Sonrasında peynir ve ince ince kıyılmış dere otunu tuzu, pul biberini ekleyip tekrar kaşıkla karıştıralım.
  • 2, 5 su bardağı kadar unu ekleyip yoğuralım biraz kıvam alınca ılık suda açılan mayayı ekleyip hamuruzu kıvam alana kadar yoğuralım, çok sert hamur olmayacak ekmek hamuru gibi düşünün unu kıvama göre ekleyin.
  • Hamurumuzu 15 dk dinlendirip, yağlı kağıt serili tepsimize mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp, çörek otu serpelim.
  • Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 dk kadar sürede pişirin, üzeri kızarınca fırından alın ilk sıcaklığı çıkınca üzerine temiz bir bez örtüp biraz dinlendirin sonrada afiyetle yiyebilirsiniz:).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder