Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çay bardağı hindistancevizi
- 2 dolu yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 2 paket krem şanti
- 1 çay bardağı süt
Keki ıslatmak için:
- 1 çay bardağı süt
Arası için;
- Muz ya da çilek
Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı
- Öncelikle ıspanak püremiz için ıspanağın yapraklarını rondodan çığ olarak geçirelim ve 1 su bardağı püremiz hazır tutalım.
- Kek için önce yumurta ve şeker, sonra sıvı yağ ve püremizi, daha sonrada katı malzemeleri bir güzel çırpıp yağlanmış borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Daha sonra muhallebisi için süt, ün ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar pişirelim.
- Kıvam alınca vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca 1 çay bardağı süt ve kremşantileri ekleyip mikserle çırpalım ve hindistan cevizinide ilave edip tekrar çırpalım.
- Pişen kekimizi dikdörtgen şeklinde keselim ve kenardan çıkan kek parçalarını robottan geçirip ufaltalım.
- Kekimizi önce süt ile ıslatalım, üzerine kremamızın yarısını dökelim ve yayalım.
- Onun üzerine muzlarımızı güzelce dizelim, onun üzerine tekrar kremamızın kalanını döküp yayalım ve robottan geçirdiğimiz kek kırıntıları da üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
- Enaz 5-6 saat bekletip, sonra servis edelim.
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder