11 Mart 2021 Perşembe

Ispanaklı Pasta Tarifi

 

Ispanaklı Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ıspanak püresi
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı nişasta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Kreması için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı hindistancevizi
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket krem şanti
  • 1 çay bardağı süt

Keki ıslatmak için:

  • 1 çay bardağı süt

Arası için;

  • Muz ya da çilek

    Ispanaklı Pasta Tarifi Yapılışı

  • Öncelikle ıspanak püremiz için ıspanağın yapraklarını rondodan çığ olarak geçirelim ve 1 su bardağı püremiz hazır tutalım.
  • Kek için önce yumurta ve şeker, sonra sıvı yağ ve püremizi, daha sonrada katı malzemeleri bir güzel çırpıp yağlanmış borcama dökelim.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Daha sonra muhallebisi için süt, ün ve şekeri tencereye alıp kıvam alana kadar pişirelim.
  • Kıvam alınca vanilyayı ekleyip tekrar karıştırıp soğumaya bırakalım.
  • Soğuyunca 1 çay bardağı süt ve kremşantileri ekleyip mikserle çırpalım ve hindistan cevizinide ilave edip tekrar çırpalım.
  • Pişen kekimizi dikdörtgen şeklinde keselim ve kenardan çıkan kek parçalarını robottan geçirip ufaltalım.
  • Kekimizi önce süt ile ıslatalım, üzerine kremamızın yarısını dökelim ve yayalım.
  • Onun üzerine muzlarımızı güzelce dizelim, onun üzerine tekrar kremamızın kalanını döküp yayalım ve robottan geçirdiğimiz kek kırıntıları da üzerine dökelim ve buzdolabına kaldıralım.
  • Enaz 5-6 saat bekletip, sonra servis edelim.
    Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🙏.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder