6 Mart 2021 Cumartesi

Kabak Sinkonta Tarifi

 

Kabak Sinkonta Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo sakız kabak
  • 1 poşet domates (Dondurucudan)
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 su bardağı su
  • Tuz
  • Kıyılmış dereotu

    Kabak Sinkonta Tarifi Yapılışı

  • Kabakları temizleyin, yıkayın ve halka şeklinde veya yarım ay formunda doğrayın.
  • Tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağında bir iki dakika kadar kavurun.
  • Üzerine domatesi ilave edin ve domatesiyle birlikte beş dakika kadar daha kavurun.
  • Damak tadınıza göre pulbiber ( ben acı sevdiğimiz için acılı yaptım ) karabiber, tozbiber ve tuz ekleyin karıştırın.
  • Kabakları ekleyin bir iki tur çevirin alt üst edin.
  • İki bardak suyunu dökün ( siz kıvamına göre su ekleyebilirsiniz, ) ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • En son üzerine kıyılmış dereotu serpin. Afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder