Kabak Sinkonta Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo sakız kabak
- 1 poşet domates (Dondurucudan)
- 1 adet kuru soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 tatlı kaşığı tozbiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 su bardağı su
- Tuz
- Kıyılmış dereotu
Kabak Sinkonta Tarifi Yapılışı
- Kabakları temizleyin, yıkayın ve halka şeklinde veya yarım ay formunda doğrayın.
- Tencerede yemeklik doğranmış kuru soğan ve kıyılmış sarımsağı zeytinyağında bir iki dakika kadar kavurun.
- Üzerine domatesi ilave edin ve domatesiyle birlikte beş dakika kadar daha kavurun.
- Damak tadınıza göre pulbiber ( ben acı sevdiğimiz için acılı yaptım ) karabiber, tozbiber ve tuz ekleyin karıştırın.
- Kabakları ekleyin bir iki tur çevirin alt üst edin.
- İki bardak suyunu dökün ( siz kıvamına göre su ekleyebilirsiniz, ) ve kaynamaya başlayınca kısık ateşte suyunu çekinceye kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
- En son üzerine kıyılmış dereotu serpin. Afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder