25 Mart 2021 Perşembe

Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı (1 litre ) süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 200 gram çiğ kadayıf
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı ceviz 

    Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi Yapılışı 

  • Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede karıştırılır. Un ve türevlerinin süte iyice karışması sağlanır.
  • Tencere ocağa alınır.
  • Orta ateşte karıştırarak pişirilir.
  • Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağ ve vanilya eklenir.
  • Kadayıf ufalanır, eritilmiş tereyağı ve şeker ile rengi dönene kadar kavrulur.
  • İçine çekilmiş cevizler eklenip karıştırılır.
  • Yuvarlak kalıp hazırlanacak kaba alınır.
  • En alta kavrulmuş kadayıf koyulur.
  • Üstüne muhallebiden aktarılır. Bir kat daha kadayıf ve üstüne muhallebi koyulur.
  • En üstü kadayıf ile kaplanır. Dolapta bekletilir.
  • Soğuyunca servis ederken çevresindeki kalıp çıkartılır. Böylece pasta görüntüsünde kadayıflı muhallebi elde edilir. Afiyetle ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder