Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı (1 litre ) süt
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 200 gram çiğ kadayıf
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı ceviz
Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi Yapılışı
- Vanilya ve tereyağ hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede karıştırılır. Un ve türevlerinin süte iyice karışması sağlanır.
- Tencere ocağa alınır.
- Orta ateşte karıştırarak pişirilir.
- Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağ ve vanilya eklenir.
- Kadayıf ufalanır, eritilmiş tereyağı ve şeker ile rengi dönene kadar kavrulur.
- İçine çekilmiş cevizler eklenip karıştırılır.
- Yuvarlak kalıp hazırlanacak kaba alınır.
- En alta kavrulmuş kadayıf koyulur.
- Üstüne muhallebiden aktarılır. Bir kat daha kadayıf ve üstüne muhallebi koyulur.
- En üstü kadayıf ile kaplanır. Dolapta bekletilir.
- Soğuyunca servis ederken çevresindeki kalıp çıkartılır. Böylece pasta görüntüsünde kadayıflı muhallebi elde edilir. Afiyetle ❤️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder