27 Mart 2021 Cumartesi

Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi

 

Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 5 su bardağı (1litre) süt
  • 3 çorba kaşığı un
  • 3 çorba kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket krema
  • 1 paket vanilya
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 200 gr çiğ kadayıf
  • 3 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 1 çay bardağı ceviz 

Kadayıflı Muhallebi Pasta Nasıl Yapılır?

    • Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede karıştırılır. Un ve türevlerinin süte iyice karışması sağlanır. Tencere ocağa alınır.
    • Orta ateşte karıştırarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağı ve vanilya eklenir.
    • Kadayıf ufalanır, eritilmiş tereyağı ve şeker ile rengi dönene kadar kavrulur. İçine çekilmiş cevizler eklenip karıştırılır.
    • Yuvarlak kalıp hazırlanacak kaba alınır. En alta kavrulmuş kadayıf koyulur. Üstüne muhallebiden aktarılır.
    • Bir kat daha kadayıf ve üstüne muhallebi koyulur. En üstü kadayıf ile kaplanır. Dolapta bekletilir.
    • Soğuyunca servis ederken çevresindeki kalıp çıkartılır. Böylece pasta görüntüsünde kadayıflı muhallebi elde edilir. Afiyetle ❤️
    • 🧐 Kuplarda da hazırlanabilir.
    • 🧐 Tepsiye aktarılıp üçgen dilimlenerek kenarları kadayıfa bulanabilir. Nasıl servis edilmek istenirse o şekilde hazırlanabilir.
    • 😊 Aynı muhallebiye kakao, çikolata vb ekleyerek farklı tatlarda sütlü muhallebi elde edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder