Kadayıflı Muhallebi Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 5 su bardağı (1litre) süt
- 3 çorba kaşığı un
- 3 çorba kaşığı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 paket krema
- 1 paket vanilya
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 200 gr çiğ kadayıf
- 3 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağına yakın şeker
- 1 çay bardağı ceviz
Kadayıflı Muhallebi Pasta Nasıl Yapılır?
- Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler uygun bir tencerede karıştırılır. Un ve türevlerinin süte iyice karışması sağlanır. Tencere ocağa alınır.
- Orta ateşte karıştırarak pişirilir. Muhallebi kıvamına geldiğinde tereyağı ve vanilya eklenir.
- Kadayıf ufalanır, eritilmiş tereyağı ve şeker ile rengi dönene kadar kavrulur. İçine çekilmiş cevizler eklenip karıştırılır.
- Yuvarlak kalıp hazırlanacak kaba alınır. En alta kavrulmuş kadayıf koyulur. Üstüne muhallebiden aktarılır.
- Bir kat daha kadayıf ve üstüne muhallebi koyulur. En üstü kadayıf ile kaplanır. Dolapta bekletilir.
- Soğuyunca servis ederken çevresindeki kalıp çıkartılır. Böylece pasta görüntüsünde kadayıflı muhallebi elde edilir. Afiyetle ❤️
- 🧐 Kuplarda da hazırlanabilir.
- 🧐 Tepsiye aktarılıp üçgen dilimlenerek kenarları kadayıfa bulanabilir. Nasıl servis edilmek istenirse o şekilde hazırlanabilir.
- 😊 Aynı muhallebiye kakao, çikolata vb ekleyerek farklı tatlarda sütlü muhallebi elde edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder