Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı esmer pilavlık bulgur
- 1 adet mor havuç
- 1 adet kuru soğan
- Yarım yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Sıvı yağ (miktarını ayarlayabilirsiniz)
- Sıcak su (su miktarı tencerenizin genişliğine göre değişebilir)
Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?
- Havuç rendelenir.
- Kuru soğan küp küp doğranır.
- Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyulur, kızdırılır. Yağ kızınca havuç ve soğan koyulur, sebzeler yumuşayınca esmer bulgur koyulur.
- Baharatlar eklenir, bulgur ve sebzeler kavrulur. Sıcak su koyulur. (Sıcak su bulguru bir iki parmak geçmeli.)
- Pilav suyunu çekene kadar pişirilir.
- Dinlenmeye bırakılır.
- Servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder