27 Mart 2021 Cumartesi

Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı Tarifi

 

Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı esmer pilavlık bulgur
  • 1 adet mor havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ (miktarını ayarlayabilirsiniz)
  • Sıcak su (su miktarı tencerenizin genişliğine göre değişebilir)

Mor Havuçlu Esmer Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır?

  • Havuç rendelenir. 
  • Kuru soğan küp küp doğranır. 
  • Tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyulur, kızdırılır. Yağ kızınca havuç ve soğan koyulur, sebzeler yumuşayınca esmer bulgur koyulur.
  • Baharatlar eklenir, bulgur ve sebzeler kavrulur. Sıcak su koyulur. (Sıcak su bulguru bir iki parmak geçmeli.)
  • Pilav suyunu çekene kadar pişirilir. 
  • Dinlenmeye bırakılır.
  • Servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder