22 Mart 2021 Pazartesi

Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi Tarifi

 

Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 çay bardağı beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un

Kızartmak İçin;

  • 1 çay bardağı sıvı yağ

    Kapış Kapış Anında Biten Çubuk Pişi Tarifi Yapılışı

  • Uygun bir yoğurma kabına süt, yumurta ve tuzu alarak karıştıralım.
  • Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri, beyaz peynir, maydanoz, kabartma tozu ve unu ilave ederek karıştıralım.
  • Biraz karıştırdıktan sonra elimizle hamurumuzu yoğurmaya başlayalım, ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
  • Pişirme kağıdımızdan bir parça alarak tezgah üzerine serelim.
  • Ardından yoğurduğumuz hamurumuzu pişirme kağıdımızın ortasına alalım, elimizle biraz bastırdıktan sonra tekrar bir pişirme kağıdını üzerine kapatarak merdane yardımı ile hamurumuzu yarım santim kalınlığında açalım.
  • Daha sonra hamurumuzu pizza ruleti yardımı ile ince uzun şeritler halince dilimleyelim.
  • Sağ ve soldaki hamur parçalarımızı bir kenara ayıralım ve kalan şeritlerimizi birbirlerine eşit olacak şekilde 3 parçaya keselim.
  • Ayırdığımı hamur parçalarını da diğerleri ile aynı boyutta olacak şekilde keselim.
  • Tavamıza alıp kızdırdığımız yağımıza çubuk pişilerimizi alarak kontrollü bir şekilde kızartalım.
  • İki tarafı da güzelce kızaran pişilerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağımıza alarak servis edelim. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder